„Může se stát, že mě porazí, ale nemyslím si, že prohraju,“ zhodnotil své šance Robert Whittaker, který se v sobotu utká s Jaredem Cannonierem

„Může se stát, že mě porazí, ale nemyslím si, že prohraju,“ zhodnotil své šance Robert Whittaker, který se v sobotu utká s Jaredem Cannonierem Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

Oba borci k sobě mají spoustu respektu, ale oba si věří, že toho druhého zdolají.

Khabib Nurmagomedove vs. Justin Gaethje nebude jediným lákadlem na blížícím se turnaji UFC 254. Další napínavou podívanou totiž slibuje také duel ve střední váze mezi Robertem Whittakerem a Jaredem Cannonierem.

Jared Cannonier (13-4) určitě nebude pro Whittakera lehkým soupeřem. V žebříčku je teď na třetím místě a pokud Whittakera porazí, má už od šampiona Israela Adesanyi přislíbený titulový zápas.

Cannonierova kariéra je velice zajímavá. Tento bojovník totiž začínal v těžké váze, kde měl docela úspěch. Odbojoval tam svých prvních 9 zápasů a z toho jich 8 vyhrál, přičemž 7 z nich ukončil před limitem. V UFC sice ve svém prvním zápase v těžké váze knockoutoval Cyrila Askera, ale i přesto se rozhodl jít o váhu níž, do polotěžké divize. Tam se mu ale moc nedařilo a vyhrál jen 2 zápasy z 5. Nutno ale říct, že měl docela smůlu na ty největší hvězdy, protože prohrál s Gloverem Teixeirou, Dominickem Reyesem i současným šampionem polotěžké váhy, Janem Blachowiczem.

Poté se Jared "The Killa Gorilla" Cannonier rozhodl zhubnout do střední váhy, která mu sedí asi nejvíce a zatím tam nepoznal porážku. Naopak se veze na vlně 3 vítězství před limitem za sebou a stal se tak dokonce jedním ze tří bojovníků, (spolu s Conorem McGregorem a Vitorem Belfortem), kteří mají na kontě KO ve třech rozdílných divizí UFC.

Jeho soupeř Robert Whittaker (21-5) je bývalým šampionem ve střední váze, kterého z trůnu minulý rok sesadil Israel Adesanya, když jej knockoutoval ve druhém kole. Poté Whittaker bojoval s přetrénováním a vyhořením a k zápasení se vůbec neměl. Nakonec se ale dal do pořádku a objevil v sobě nový oheň, což předvedl v červencovém zápase s Darrenem Tillem, kterého ve skvělé postojové bitvě udolal po 5 kolech na body.

Teď před Whittakerem stojí Jared Cannonier a Whittaker si je vědom, že ho v oktagonu čeká pořádná válka.

„Očekávám velice těžký zápas s Jaredem. Jared je pořádný tvrďák a určitě nepodceňuju jeho schopnosti a jeho sílu. Může mě porazit, můžu prohrát. Ale nemyslím si, že prohraju,“ zhodnocuje svoje šance Robert Whittaker.

Robert nešetřil chválou na Connonierovy schopnosti, ale i tak si věří, že domů odveze výhru:

„Jared má sílu na to, aby kohokoliv knockoutoval a je hrozně odolný, nikdy neutíká. Ale upřímně, já si prostě myslím, že jsem lepší. V čemkoliv. Myslím, že ten zápas budu umět vzít tam, kam chci, myslím, že budu v tomhle tanci vést. Umím ho trefit, umím ho knockoutovat, upřímně, můžu tam udělat co budu chtít a mám na to 15 minut, abych to udělal – což je lepší než 25. Takže se na to těším.“

Stejně tak Cannonier má před Whittakerem respekt, ale věří, že jeho schopnosti jsou lepší než ty Whittakerovy:

„Robert je top bojovník, je to elitní zápasník. Má skvělý striking, skvělý grappling, je prostě dobrý všude. Očekávám toho nejlepšího Roberta, kterého jsem kdy viděl. A co vy byste měli očekávat, je ten nejlepší Jared Cannonier, kterého jste kdy viděli. A plánuju neutralizovat cokoliv co udělá a přiblížit se k němu a ukončit ho,“ odhalil svůj plán Cannonier.

Hlavní karta turnaje UFC 254 začíná netradičně v sobotu od 8 hodin večer, takže Whittaker s Cannonierem půjdou na řadu přibližně kolem 22. hodiny.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články