„Nemůžu ho vystát, ale je zatraceně dobrý,“ říká bývalý šampion Robert Whittaker na výkon Israela Adesanyi

„Nemůžu ho vystát, ale je zatraceně dobrý,“ říká bývalý šampion Robert Whittaker na výkon Israela Adesanyi zdroj: Profimedia

Bývalý šampion střední váhy, Robert Whittaker, nešetřil chválou na bojové schopnosti Israela Adesanyi.

Robert Whittaker se v současnosti připravuje na těžký zápas s trojkou střední váhy, Jaredem Cannonierem, který proběhne na jednom z největších turnajů tohoto roku, UFC 254, které se bude konat 25. října na Fight Islandu v Abú Dhabí.

Pozornosti mu ale neutkl zápas jeho rivala a muže, který mu před rokem vzal šampionský pás, Israela Adesanyi, který minulý týden deklasoval Paula Costu a obhájil svůj šampionský titul.

Novinář ESPN, Brett Okamoto se jej v rozhovoru zeptal, co na výkon Adesanyi říká, a Robert, přestože Adesanyu nemá moc v lásce, nešetřil chválou na jeho bojové schopnosti.

adesanya whittaker Israel Adesanya - Robert Whittaker | zdroj: Profimedia „Očekával jsem, že ho Izzy ukončí takhle pěkně? Ne, to jsem neočekával. Ale všechno, co k tomu ukončení vedlo, jsem viděl, že se může stát. Vypadal v tom zápase dobře, to mu musím nechat. Nemám toho chlapa rád, ale je zatraceně dobrý.“

Whittaker se taky trochu zastal Paula Costy, který má pověst tanku a za normálních okolností postupuje dopředu stůj co stůj, ale v zápase s Adesanyou byl neobvykle pasivní. „Hodně lidí bude říkat, že Paulo Costra toho moc neudělal a možná, že opravdu ne, ale Izzy kontroloval ten zápas velice, velice dobře,“ pochválil výkon Adesanyi Whittaker.

„Je hodně těžké jít dopředu, proti takovému bojovníkov, který umí takhle dobře kontrovat, obzvláště, pokud tě za to donutí zaplatit pokaždé, když jdeš dopředu. Izzy prostě kontroloval ten zápas, klobouk dolů před Izzym, byl to dobrý zápas.“

A jaký je tedy podle Roberta Whittakera recept na porážku Adesanyi?

„Musíš počkat, až půjde dopředu. Nemůžeš hrát jeho hru, nemůžeš proti němu jít dopředu. Jeho umění kontrovat, je – upřímně – jedno z nejlepších, jaké jsem kdy viděl. Takže to musíš vzít v potaz, když se na něj připravuješ.“

Whittaker obhajoval svůj titul proti Adesanyovi minulý rok, ale moc se mu v zápase nedařilo. Adesanya jej srazil na konci prvního kola velice přesným a tvrdým zvedákem a ve druhém kole dokončil své dílo a Whittakera znovu srazil levým hákem umístěným na bradu a na zemi jej dobil, čímž si vynutil ukončení a získal tak opasek šampiona střední váhy.

Teď Whittakera čeká souboj s Jaredem Cannonierem, který je rovněž známý pro svůj tvrdý striking a vítěz tohoto souboje si dost možná zajistí právo vyzvat Adesanyu k titulovému zápasu.

Zdroje:  YouTube ESPN

Nejnovější články