"Bude si až moc věřit," Adesanya předvídá v zápase s Costou rychlý konec

"Bude si až moc věřit," Adesanya předvídá v zápase s Costou rychlý konec zdroj: Profimedia

Hlavní zápas UFC 253 je sice vypsán na 5 kol, šampion však věří, že nebezpečného vyzyvatele ukončí před limitem. Klíčem k úspěchu prý bude přehnané sebevědomí soupeře.

Už tento víkend se na Bojovém ostrově v Abú Zabí odehraje UFC 253, kterému bude vévodit očekávaný souboj neporažených mezi šampionem Israelem Adesanyou (19-0) a vyzyvatelem Paulo Costou (13-0). Ačkoliv by se laikovi při pohledu na tělesnou konstrukci obou bojovníků mohlo zdát, že "hubený" Adesanya nemá proti osvalenému Costovi nejmenší šanci, podle sázkových kanceláří je jasným favoritem. Stylebender teď nabídl svou vlastní předpověď, jak zápas dopadne.

Podle očekávání by měl být Costa agresorem, který jde jako býk tvrdohlavě dopředu, zatímco Adesanya se bude jako toreador vyhýbat jeho úderům a kontrovat z ústupu. Samozřejmě by Costa mohl přijít s nějakou jinou taktikou, tomu ale šampion moc nevěří.

"Jakkoliv se na to dívám, bude to z mé strany rychlé nebo pozdější ukončení před limitem, asi tak ve čtvrtém kole. Ale vidím to spíš tak, že ho knockoutuju brzo, protože si bude až moc věřit a bude si myslet, že může jen tak projít skrz mé údery. Stejně jako spousty bojovníků před ním. Mysleli si, že nemám v úderech žádnou sílu, protože jsem moc hubený."

Stylebenderovi by Costova přehnaná sebedůvěra určitě hrála do karet. Pokud totiž Brazilec nasadí v prvním kole příliš vysoké tempo a šampion se vyhne jeho úderům, začne mít s postupujícími koly navrch, protože fyzicky na tom bude lépe. Okysličit horu svalů v pětikolovém zápase totiž není nic snadného. Adesanya ale od začátku plánuje hrozit svými přesně mířenými údery, jimiž už rozebral nejednoho soupeře.

"V prvních několika výměnách jsou vždycky překvapení. Schytají mé údery a říkají si 'Sakra!' Jejich tělo je v šoku, protože to nečekali. Doufám, že bude mít stejný přístup, protože bude mít hnusné probuzení ještě před tím, než půjde spát."

Paulo Costa samozřejmě prohlašuje, že to bude on, kdo dostojí své přezdívce "Eraser" a svého soupeře vymaže. Nadšený ze zápasu je i šéf Dana White, který prohlásil, že tohle bude horký kandidát na Zápas roku. Uvidíme tedy, zda očekávaný souboj naplní očekávání, často se totiž stane přesně opak.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články