Podle trenéra docházejí Adesanyovi ve střední váze zajímaví soupeři a možná přestoupí do revíru Jiřího Procházky

Podle trenéra docházejí Adesanyovi ve střední váze zajímaví soupeři a možná přestoupí do revíru Jiřího Procházky zdroj: Profimedia

Pokud Adesanya o víkendu ubrání trůn střední váhy, bude muset hodně zvažovat, co dál. Podle jeho trenéra ho možná brzy uvidíme o váhu výš, kde by konkuroval českému bojovníkovi.

Jeden z nejúspěšnějších trenérů současnosti - Novozélanďan Eugene Bareman dohlíží na přípravu několika UFC bojovníků v čele se šampiony Alexanderem Volkanovskim a Israelem Adesanyou. Nyní se v rozhovoru pro podcast The Bash zamyslel nad tím, kam by mohly vést kroky druhého jmenovaného, pokud se mu v noci ze soboty na neděli podaří ubránit šampionský trůn střední váhy proti nebezpečnému Costovi.

Bareman v podstatě zhodnotil všechny možnosti, které se ve střední váze nabízejí. Dva hlavní kandidáti Robert Whittaker a Jared Cannonier se mezi sebou utkají na konci října na UFC 254. Sám Adesanya už vyjádřil přání s Cannonierem bojovat. Ten však musí nejprve vyhrát a to v souboji s bývalým šampionem rozhodně nebude snadné.

"Střední váha nabízela jako zábavnou variantu zápas s Darrenem Tillem, ale to je ztracené. Cannoniera čeká Whittaker a Hermansson se utká s Tillem. Je to srandovní pozice, kde největší zápas, který middleweight divize nabízí, je odveta (s Whittakerem)."

"Jestli Robert vyhraje, tak určitě nedají přednost Tillovi, kterého Rob nedávno porazil. S Tillem to může být nejlepší zápas na papíře, ale on teď tu šanci nedostane. To znamená, že největším možným hlavním zápasem pro Israela je odveta. A já vím, že z toho nebude moc nadšený."

Už v minulosti však Adesanya i jeho trenér naznačovali, že v budoucnu půjde zamíchat kartami do těžké váhy. Nyní Bareman nabídl uvěřitelnější variantu, superfight proti šampionovi polotěžké váhy. Ten vzejde z hlavního předzápasu UFC 253 mezi Dominickem Reyesem a Janem Blachowiczem.

"Myslím, že by nad superfightem proti šampionovi polotěžké divize přemýšlel. Podívejte, Israel je aktivní a dostává se do fáze, kdy chce ty největší zápasy, jaké může mít."

Zápas proti nově korunovanému šampionovi polotěžké divize by určitě zajímal nejednoho fanouška. Na druhou stranu, na špici light heavyweight je spousta kvalitních bojovníků, včetně Jiřího Procházky, kteří by určitě neradi viděli, že je někdo ve frontě na titulovou šanci přeskočil. Navíc, ačkoliv Adesanyovi sebevědomí rozhodně nechybí, není moudré přehlížet nebezpečného Costu, který má rozhodně úder dost silný na to, aby jedním dobře trefeným připravil Israele o titul a zhatil mu tak všechny plány.

Zdroje:  The Bash MMA

Nejnovější články