Cannonier si chce dobýt cestu k titulu přes velikány: „Whittaker nebo Romero? Vezmu kohokoliv“

Cannonier si chce dobýt cestu k titulu přes velikány: „Whittaker nebo Romero? Vezmu kohokoliv“ zdroj: Profimedia

„The Killa Gorilla“ zažívá nejlepší obdobní své kariéry.

Rodák z Aljašky naskočil do profesionální kariéry v oktagonu v těžké váze. Soupeře ukončoval v prvních kolech, než přišla porážka při premiéře v UFC. Po přesunu do polotěžké divize prohrál s Janem Blachowiczem či Dominickem Reysem. V loňském roce přišel velký kariérní zlom – shazování do střední váhy, kde Cannonier našel sám sebe a nyní volá po titulu.

Necelých šest minut v oktagonu stačilo Jaredovi, aby zničil postupně Davida Branche, legendu MMA Andersona Silvu a především Jacka Hermanssona. Souboj s „Jockerem“ ozdobil turnaj v dánské Kodani. Hermansson byl velkým favoritem, avšak nenašel recept na obrovskou sílu a tvrdost rodáka z Aljašky.

Cannonier je neporažený ve střední váze s aktuální bilancí 13-4. V žebříčku středních vah se nachází na 5. místě a zcela pochopitelně vyhlíží titulovou příležitost. „Každý bojovník, který je v žebříčku přede mnou, mě přiblíží k titulu. Řekl bych, že souboj s Whittakerem je nejlepší varianta. Zrovna ztratil svůj pás, ale v utkání nevypadal vůbec špatně. Jsem si jistý, že v dalším zápase bude opět ve vrcholné formě.“

Hermansson Cannonier zdroj: Profimedia

S myšlenkami na titul musí Cannonier patrně trošku brzdit. Právoplatným králem se stal Israel Adesanya, který si již „domluvil“ první obhajobu proti Paolo Costovi. Nicméně Jared se nebrání ani duelu s obávaným Yoelem Romerem. „Všichni zmiňují Romera. Je mi to fuk, pokud mě to přiblíží k titulu, přijmu zápas s kýmkoliv.“

Jared Cannonier nezápasí v září reflektorů, jako mnozí další. Neobvyklou cestou se však dokázal probojovat mezi nejlepší bojovníky střední váhy a je pravděpodobné, že brzy dostane titulovou šanci.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články