Costa udělal den před zápasem totální hloupost, díky ní ho úhlavní nepřítel Adesanya snadno knockoutoval

Costa udělal den před zápasem totální hloupost, díky ní ho úhlavní nepřítel Adesanya snadno knockoutoval Paulo Costa svoji životní šanci doslova promarnil. | zdroj: Getty Images

Paulo Costa bezpochyby patří mezi nejlepší bojovníky světa, nad jeho neuvážeností ale zůstává rozum stát.

Když neporažený Brazilec Paulo Costa loni v září nastupoval do souboje o titul s rovněž neporaženým Israelem Adesanyou, podle mnohých měl být pro šampiona největší zkouškou v dosavadní kariéře. To se však nepotvrdilo, „Borachinha“ totiž totálně pohořel a potupně padl pod údery muže, jemuž se opakovaně vysmíval, že nemá na knockout potřebnou sílu.

Možná jsem toho mohl udělat víc, ale před tím zápasem se stalo mnoho věcí. Nerad o tom mluvím, protože to může znít jako výmluva, ale nemohl jsem spát, měl jsem zraněnou nohu, a prostě jsem neměl zápasit. Měl jsem to o týden nebo o víc odložit,“ nechal se Costa nedlouho po zápase slyšet.

Prohra mohla Brazilce mrzet hned z několika důvodů. Přišel o svoji neporazitelnost, promarnil titulovou šanci a zároveň padl s nenáviděným soupeřem, který ho navíc po zápase nepokrytě zesměšnil. O to víc zůstává rozum stát nad tím, co se Costa noc před zápasem rozhodl udělat.

Nemohl jsem spát kvůli křečím v noze. Berte v potaz, že ten zápas byl naplánován na 9 ráno a museli jsme vstávat v 5, abychom se připravili. Nemohl jsem usnout, ve 2:30 jsem byl ještě vzhůru,“ popsal Costa ne úplně optimální situaci před zápasem. „Byla to moje chyba, nikoho z toho neobviňuji, sám jsem si to vybral, ale abych usnul, tak jsem si dal víno, až moc vína, celou flašku, snažil jsem se vypnout. Dal jsem si sklenku a nefungovalo to. Druhou. Pořád nic. Půl flašky. Nezabralo. Tak jsem ji vypil celou.“

Pokud je to pravda, není divu, že Costa v nejdůležitějším zápase kariéry nepředvedl skoro nic a soupeřovým ničivým kopům do lýtek se raději vysmíval, než aby se je pokusil blokovat. „Byl jsem trochu opilý, nebo to možná byla kocovina,“ přiznal Brazilec, který si nejspíše uvědomil, že prohrává, až ve chvíli, kdy ležel na podlaze oktagonu a rozhodčí od něj odtrhával soupeře.

Nyní „Borachinha“ samozřejmě touží po odvetě. K té se však bude muset dopracovat. První krůček rozhodně nebude jednoduchý, v dubnu jej totiž čeká bývalý šampion Robert Whittaker. Ten sice se „Stylebenderem“ také zaváhal, ale následně se vrátil do sedla výhrami nad Darrenem Tillem a Jaredem Cannonierem. Adesanya se navíc rozhodl vydat pro druhý pás o váhu výš a už tento víkend vyzve polského šampiona Jana Blachowicze. Pokud zvítězí, není jisté, zda se ještě někdy do middleweight divize vrátí. 

Zdroje:  YouTube Paulo Costa

Nejnovější články