Horké chvíle na vážení. Kincl vlítnul do Piráta, Pudilová přišla o zápas kvůli selhání soupeřky

Horké chvíle na vážení. Kincl vlítnul do Piráta, Pudilová přišla o zápas kvůli selhání soupeřky Patrik Kincl a Samuel "Pirát" Krištofič na vážení | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Oficiální vážení před turnajem Oktagon 31 ukázalo problémy na váze, ale také pořádnou strkanici v podání Patrika Kincla a Samuela Krištofiče.

Den před dalším turnajem v O2 areně bylo k vidění již tradiční vážení, které i tentokrát přineslo pozoruhodné momenty. V první řadě je potřeba upozornit na některé změny. Promotéři museli na poslední chvíli hledat náhradu za Daniela Bažanta, jenž kvůli nemoci nemůže nastoupit. S Michalem Neprašem se nakonec utká účastník reality show Oktagon Výzva - Vladimír Lengál. Chybět bude i Jorick Montagnac, důvodem jsou poraněná žebra, Daniel Toledo tedy bohužel zůstal bez soupeře. Z politických důvodů se diváci nedočkají ani zápasu mezi Arthurem Karavaevem a Andrejem Kalašnikem.

I tentokrát se našlo hned několik “hříšníků”, kteří se nevešli do předem stanoveného váhového limitu, což je samozřejmě problém. Nesplnila Priscila de Souza, soupeřka Lucie Pudilové. Váha ukázala 63,4 kilogramu, Brazilka tedy překročila limit o více než 1,5 kila. Lucie si naopak vše pohlídala, s váhou 61,7 kilogramu naplno využila toleranci. Bylo jasné, že de Souza nemá šanci splnit váhu ani na druhý pokus.

Pudilová následně během krátkého rozhovoru naznačila, že je docela dobře možné, že zápas nevezme. Informaci o komplikacích předala trenérům, kteří mají poslední slovo. “Jsem z toho hodně zklamaná. S mým týmem jsme dopředu řekli, že když váhu nedá, tak zápas nebude. Je to dost nespravedlivé,” postěžovala si Pudilová. “Budu teď čekat na zprávy z Irska, uvidíme, co řekne šéf.”

A šéf byl bohužel nekompromisní. "Lucie Pudilová bohužel do zápasu nenastoupí. Rozhodl tak její trenér John Kavanagh poté, co její soupeřka ani na druhý pokus nesplnila váhový limit bezmála o dvě kila. Snažili jsme se domluvit i možnost převážení zítra odpoledne, ale marně," stojí ve vyjádření Oktagonu. Na kartě tím pádem bude chybět poměrně dost zápasů, promotéři se tedy rozhodli, že turnaj doplní duely dle pravidel Oktagon Underground. Postojáři už zachraňovali poslední galavečer a nutno dodat, že se postarali o parádní show.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Vraťme se ale na váhu. Alex Lohoré sice musel odložit trenýrky, pak ale trefil váhu úplně přesně. Zdeněk Polívka se však lehce přepočítal, toho vážení bez trenek nezachránilo. Poprvé šlo o 84,6 kilogramu, napodruhé ale splnil. Komplikace nastaly také v případě Jonathana Cucciniella, soupeře Jakuba Bahníka. Angličan navážil 72,7 kilogramu, stanovený limit tedy překročil velmi výrazně. Cucciniello sice zvládl zhruba kilo a půl vypotit, ani to ale nestačilo. Jakub Bahník naopak trefil váhu hned napoprvé.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Další bojovníci už problémy neměli, zdálo se tedy, že zbytek tradičního rituálu proběhne v poklidu. Pak se ale na scéně objevili aktéři hlavního zápasu. Patrik Kincl si splnil povinnosti a disciplinovaně čekal na “Piráta”. Krištofič se ovšem rozhodl, že zkusí na soupeře trochu zatlačit. “Pověz mi to do očí,” vyzval Kincla, zatímco hlavou tlačil na jeho čelo. Patrik se ale rozhodl, že si osobní prostor narušovat nenechá, “Piráta” tedy odstrčil tak silně, že odletěl mimo záběr. "Neřekneš nic, že? Ty žebráku jeden,” pokračoval Krištofič, Kincl se už na jeho slova nereagoval a raději odešel.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdá se, že bude o zábavu postaráno, alespoň hlavní zápas je evidentně silně vyhrocený. Jak to celé dopadne, to se dozvíme už zítra. Stále lze zakoupit lístek přímo do O2 areny, připraveno je také vysílání přes placený PPV přenos na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články