“Manažer Marpa nás sprostě obelhal,” říká promotér Oktagonu k duelu Marpo vs. Škondrič

“Manažer Marpa nás sprostě obelhal,” říká promotér Oktagonu k duelu Marpo vs. Škondrič Promotér Ondřej Novotný na turnaji Oktagon 22 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Není žádným tajemstvím, že Ondřej Novotný nemá velkou radost z aktivit konkurenční organizace RFA. V jejích barvách se v poslední době představila celá řada oblíbených bojovníků, kteří doposud válčili pod Oktagonem, na nabídku navíc kývnul také Marpo, jenž teprve nedávno podepsal smlouvu na zápas s Karlosem Vémolou. Co na to říká spoluzakladatel Oktagonu?

“Je to pro mě chlapské a kamarádské zklamání. Manažer Marpa nás v podstatě sprostě obelhal, tak to prostě je,” okomentoval v poslední epizodě MMA letem světem nedávno oznámený boxerský duel mezi rapperem a Iljou Škondričem. “Na všem jsme byli domluveni, najednou vše začalo spěchat, že to musí být do pondělí a tak dále. Důvodem byl Marpův teoretický koncert v Americe a kdesi cosi… Prostě začali tlačit na pilu.”

Novotný si posteskl, že už se v dnešní době nemůže spolehnout na podání ruky, a to ani při domluvě s lidmi, s nimiž se dlouho zná. “Jsme v jiné době, já to respektuji. Chceš to mít na papíře, aby ses mohl připravovat, víš, že máš takové a makové peníze. Takže to, co už dávno bylo domluveno, jsme v rychlosti dopodepsali… No a pak vylezlo tohle.”

O souboji s Iljou se dozvěděl až z druhé ruky, na zápas ho začalo upozorňovat jeho okolí. Jak sám přiznal, bylo mu zatěžko něčemu takovému uvěřit. “Ne, to by přece Radim Tauchen s Marpem neudělali. Vždyť jsme spolu byli na večeři, ještě než jsem odjel, s Marpem se znám 20 let. Takovou věc přece neudělá, že takhle vy*ebe s klukem, se kterým něco zažil,” popsal myšlenky, které se mu v danou chvíli honily hlavou. Nakonec se ale ukázalo, že opravdu nešlo o špatný vtip.

Promotér poukázal na fakt, že se zápas uskuteční až závěrem roku, těžko tedy hledá vysvětlení, proč byl oznámen v takovém předstihu, hlavně před květnovým turnajem v O2 areně, kde se má Marpo střetnout s Vémolou. “Je to tak, jak to je. Každý se musíme dívat do svého zrcadla. Já chápu, že Marpo chce peníze, že chce zúročit formu, že dostal nějakou nabídku, tomu všemu rozumím. Ale že se do toho necháš natlačit, že to skutečně musí jít ven před květnem? Že jsi tak laciný? Proč, když to má být někdy v prosinci?”

Jedním dechem dodal, že už ho podobné věci nijak nepřekvapují, přesto ho mrzí, že Marpo nezvedl telefon a situaci s ním neprobral, to by považoval za férové jednání. “Myslím si, že je škoda, že se to nestalo, protože znechucení tam určitě je… A pak poslouchat všechna ta videa, motivační proslovy a kecy, to ti pak najednou zhořkne v ústech.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

K druhému aktérovi zmíněného zápasu se blíže nejvydřoval, ani zde to ale nebude růžové, byť možná z trochu jiného důvodu. Tím je Štefan Vojčák, s nímž chtěli promotéři podepsat smlouvu na další zápasy. K tomu ale nakonec nedošlo, slovenský obr totiž taktéž kývnul na nabídku od RFA. “Ilja nám tak dlouho sliboval, že to podepíšeme, byli jsme tak dlouho domluveni, až u nás není,” rýpnul si do Škondriče. “Možná o ní ani neví. Protože my dodržujeme taková zvláštní stará pravidla, že nechodíme za bojovníky, neobcházíme jejich trenéry, manažery a lidi, kteří za ně mají jednat, ale bavíme se s nimi. Takže je možné, že se nabídka ke Štefanovi ani nedostala.”

Zatím se zdá, že boj mezi RFA a Oktagonem neustává. Ondřej Novotný se však již několikrát nechal slyšet, že si z konkurence příliš těžkou hlavu nedělá, teprve první turnaje ukážou, jak na tom RFA ve skutečnosti je. Moudřejší budeme už za měsíc, první event se totiž uskuteční 12. března v Bratislavě.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články