Box u nás upadá, prohlásil Vémola. Jeho souboj s Marpem by prý mohl celý sport pozvednout

Box u nás upadá, prohlásil Vémola. Jeho souboj s Marpem by prý mohl celý sport pozvednout Staredown před boxerským duelem Vémola versus Marpo. | zdroj: Profimedia

Ačkoliv se to spoustě lidem nelíbí, Karlos Vémola je přesvědčen, že jeho souboj s Marpem může domácí boxerské scéně prospět, pokud se tam ukáží i nějací přední "špičáci".

Jedni ho milují, druzí nenávidí, tak už to u hvězd bývá. Jedno se však Karlosu Vémolovi upřít nedá, MMA u nás pomohl rozvinout do jednoho z nejsledovanějších sportů a sám se stal celebritou, kterou znají i lidé, kteří v životě zápasy nesledovali.

Nyní se "Terminátor" chystá vyzkoušet i klasický box. V ringu se utká s muzikantem Marpem. Akce je naplánovaná na konec května, Vémola ale v živém vysílání na Instagramu prozradil, že ještě vlastně vůbec neví, jak je na tom jeho zraněná ruka, kterou zatím na doporučení lékařů raději příliš nezatěžuje. 

Svému nadcházejícímu soupeři prý ale dokonce poslal novoroční přání. "Sice spolu budem válčit, ale to nic nemění na tom, že si nemůžem popřát do novýho roku, protože to je frajer, táta od dětí stejně jako já," vysvětlil ve vysílání. "Popřál jsem mu všechno nejlepší, hlavně zdraví, ať se mu vyplní všechny přání, který si přeje, a že doufám, že to přeje i on mně, aby se mi vyplnily všechny moje přání. A že mé největší přání do nového roku je, aby přišel ten první knockout. Na což on zareagoval skvěle, že ať to dopadne, jak to dopadne, má z toho pocit, že to bude jeden z největších zápasů, kterej tady kdy byl."

Mnozí fanoušci boxu se takovému tvrzení nejspíš zasmějí. Je jasné, že toto klání technickou úrovní nedosáhne úrovně elitních domácích rohovníků. Co se však týče sledovanosti a zájmu široké veřejnosti, tam možná bude stanovena nová meta. 

"Vím, že mě za to lidi z boxerské scény nemají rádi, ať už je to Konečný, Kutil a tak dále. On bohužel ten box v Čechách upadá a tohle je něco, co ho může zvednout," nabídl svůj názor Vémola. "Mám obrovský množství lidí, kteří mi fandí, na druhou stranu je hodně lidí, kteří mě chtějí vidět zakopnout. A Terminátora v kleci už viděl každej, ale v ringu ho boxovat neviděl ještě nikdo. Každej se asi bude chtít podívat na to, jak to dopadne."

Zápas navíc bude zajímat i fanoušky Marpa, kteří svého oblíbeného muzikanta přijdou podpořit. Vliv může mít podle Karlose také Jake Paul, který ukázal, že i "Youtuber" může porážet MMA šampiony. "Lidi tomu začínají věřit, že Marpo by se mohl trefit. Takže o ten zápas asi bude větší zájem, než jsem si myslel. A pokud to boxu pomůže, tak já budu jen rád."

Právě boxerské zápasy celebrit v posledních letech dost táhnou. Ukázalo se to i na nedávné akci Fight Night Challenge, kde výrazně převažovaly duely celebrit a MMA bojovníků. V tom Vémola vidí chybu.

"A ti promotéři boxu, kterým se tyhlety galavečery nelíbí, protože jsem viděl špatný komentáře na Fight Night Challenge a tak dále. To sice chápu, protože tam nebyly žádný skvělý boxerský zápasy, ale to je možná ta chyba. Měli by se spojit s promotéry a zařadit na tyhle galavečery nejenom souboje hvězd, ale i opravdovejch českejch boxerů, aby lidi viděli, co za špičku u nás máme. Jako třeba Vasila Ducára, to je světová extratřída. A tihle přední špičáci, když nebudou boxovat v malejch halách, ale v O2 arénách, kde si toho lidi všimnou..."

Jestli se nějací elitní profiboxeři ukáží i na akci Oktagon Underground, kde se Vémola utká s Marpem, zatím není známo. Jediný další naplánovaný duel je totiž souboj herce Jakuba Štáfka s populárním MMA bojovníkem Gáborem Borárosem. Uvidíme tedy, kdo startovku nakonec doplní.

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články