“Dostal bych se do temné propasti, ve které jsem byl po Attilovi,” děsí se Vémola prohry s Marpem

“Dostal bych se do temné propasti, ve které jsem byl po Attilovi,” děsí se Vémola prohry s Marpem Staredown před boxerským duelem Vémola versus Marpo. | zdroj: Profimedia

Boxerský duel Vémola vs. Marpo má nový termín. Pokud nenastanou další komplikace, potkají se v O2 areně koncem února. Nadešel tedy čas na první slovní přestřelku.

Další turnaj série Oktagon Underground ozdobí boxerský duel mezi hudebníkem Otakarem "Marpem" Petřinou a Karlosem Vémolou. Oba už mají za sebou první slovní přestřelku, která se uskutečnila ve spolupráci s magazínem iSport.cz. Krom drobných provokací na sebe leccos prozradili, třeba jakou mají motivaci do zápasu. V případě Marpa je to šance stát se druhým člověkem, který českého wrestlera po Véghovi na domácí půdě porazí. “Budu druhý. To je ta největší motivace, jakou mohu mít. Spravit si chuť po Rytmusovi, protože tam se mi to prostě nepovedlo. Vydal jsem se na klasickou bitku, což už znova neudělám. A pokořit tuto úroveň, nastavit si nějaký cíl, protože mi to bez nich v životě nejde. Potřebuji před sebou mít nějaký schod, na který musím vylézt. Takže to je pro mě ta největší motivace, že se zapíšu do historie jako druhý, kdo porazil Karlose Vémolu.”

Vémola s reakcí dlouho neotálel. “Jediné, co řekl správě, je to, že bude druhý. Jemu možná stačí být druhý, mně ne. I v tomto zápase bude druhý,” řekl s tím, že si jde pro svůj první knockout v kariéře. “To je pro mě ta největší výzva. Lidé si myslí, že neumím boxovat, ale jak mě všichni znáte, já dokážu tvrdě dřít, kousnout se. A když si dám do hlavy, že bude první knockout, tak bude první knockout.”

V souvislosti se zápasem často zaznívalo, že Marpo v podstatě nemá co ztratit, což v případě Karlose neplatí. Petřina s tím souhlasí. “Prohrát s disco zápasníkem by podle mě byla obrovská ostuda. Když já prohraju s jedničkou bojových sportů u nás, navíc jako o 20 kilo lehčí frajer, tak si myslím, že to taková ostuda není.” Zdůraznil ale, že rozhodně nejde prohrát, pouze bude nastupovat s odlehčenou myslí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Karlos v reakci na jednu z otázek naznačil, jakou má oproti Marpovi výhodu. Jednak bude mnohem těžší, v zápase bude mít údajně minimálně 96 kilogramů a bude také v lepší fyzické kondici. “Jsme zvyklí zápasit na pět minut. Pět pětek, to je strašně dlouhá doba. Ty trojky jsou pro mě za odměnu,” řekl a slíbil, že vysoké tempo udrží až do konce zápasu. Marpo v této souvislosti připomněl, že jde o trochu jinou disciplínu. “Je rozdíl tři minuty skákat na nohách a boxovat, nebo se pět minut válet na zemi.”

Marpo uznal, že Karlos v MMA dokázal velké věci, zároveň ale trval na tom, že není dobrým postojářem. Vémola je však připraven dokázat opak. “Zajímalo by mě, jak budeš po zápase říkat frajerovi, který tě zrovna knockautoval, že není dobrý postojář. To se na tiskové konferenci bude říkat dost blbě.” Vémola navíc dodal, že pokud Marpo předvede to samé, co v zápase s Rytmusem, budou to pro “Terminátora” lehce vydělané peníze.

Zdá se ale, že Marpo nechce nic ponechat náhodě, připravovat se hodlá s těmi nejlepšími, které se v tomto oboru dají najít. Ve Spojených státech plánuje navštívit třeba Freddieho Roache, jenž je považován za jednoho z nejlepších trenérů boxu, má také naplánovaný kemp s Shannonem Briggsem. Vémola naopak bude trénovat v Čechách, pouze kvůli sparingům chce vycestovat do Anglie a do Polska.

A jak by mohl zápas probíhat? Zatímco Rytmuse musel Marpo spíše nahánět, což se mu příliš nezamlouvalo, Vémola naopak přislíbil, že rapera dostane pod tlak, který nepoleví po celý zápas. “Doufám, že se na mě nebudeš jenom věšet a budeš také boxovat,” reagoval Marpo. Vémola však zdůraznil, že nikomu neslibuje pohledný box, je totiž připraven udělat cokoliv, aby se mohl radovat z vítězství. A pokud by snad opravdu prohrál? “Dostal bych se určitě do temné propasti, ve které jsem byl po Attilovi, to určitě nebylo mé nejlepší období. Nedokázal jsem vydržet sám se sebou, nedivím se, že nikdo nedokázal vydržet se mnou, dokonce jsem se rozešel s ženou a tak dále. Nedokázal jsem se s tím vyrovnat,” vysvětlil. Zároveň dodal, že si něco takového bude nadosmrti pamatovat, i proto si nemůže dovolit prohrát zápas se “zpěvákem”. “On má pořád zadní vrátka. Sice dostane na držku od Karlose, ale vyprodá O2 arenu, vše bude OK. Já když prohraju, tak nic nebude OK. Co mi zbývá? Já krom toho zápasení nic nemám. Možná je to smutné, ale mě to nevadí, mě to těší. Dělám to celý život, nic jiného neumím, nechci umět a nebudu dělat. Chci jen vyhrávat.”

Boxerský duel již má nový termín konání. Pokud se neobjeví neočekávané komplikace, uskuteční se galavečer 26. února v pražské O2 areně, lístky jsou znovu v prodeji.

Zdroje:  iSport

Nejnovější články