“Nikdy jsem nepoznal strach z jiného chlapa,” tvrdí Karlos Vémola. V Pirátovi nevidí žádné riziko

“Nikdy jsem nepoznal strach z jiného chlapa,” tvrdí Karlos Vémola. V Pirátovi nevidí žádné riziko zdroj: Profimedia

“Terminátor” si nemyslí, že by ho “Pirát” mohl něčím ohrozit. Zápas se slovenským bojovníkem vnímá jako jednoduše vydělané peníze.

Zdá se, že Karlos Vémola stále nemůže přenést přes srdce, že se Samuel Krištofič dostal k opasku šampiona střední váhy, byť jde “pouze” o prozatímní titul. Právě “Pirát” je pro Terminátora velkou motivací pro poctivou rehabilitaci a rychlý návrat do přípravy.

Vémola ostatně patří mezi ty nejhlasitější kritiky výsledku zápasu s Marcinem Naruszczkou. Vůči rozhodnutí bodových rozhodčích se vymezil bezprostředně po zápase, jeho reakce nepotěšila ani promotéra Ondřeje Novotného, který s ním v tomto ohledu nesouhlasí. Vémola v rozhovoru pro Startitup.sk prohlásil, že pokud by měl svého budoucího soupeře hodnotit podle posledního zápasu, patrně se nemá čeho bát. “Neměl ránu, Poláka nedokázal ani jednou ohrozit, ani ho nevzal na zem, nedostal se k submisi, kterou by ho ukončil,” vyjmenoval důvody, proč Krištofiče nyní nevnímá jako velké riziko.

Někteří lidé Vémolovi vyčítají, že jeho styl není nijak atraktivní, jelikož soupeře povětšinou drží na zemi. Karlos nicméně znovu poukázal na poslední výkon Krištofiče, více se mu líbil Naruszczka. “Jsem ze staré školy. Soupeř sice nic moc neudělal, ale šel dopředu. Ukazoval mi, že chce vyhrát, pořád útočil a Pirát se jen bránil a čekal až to skončí. Jen bránit, to se v zápasech se mnou nevyplácí. Díky tomu vyhrál Attila. On nebránil, vystartoval dopředu. A to se Pirátovi nepodaří.”

Druhým dechem nicméně dodal, že se za několik měsíců může hodně změnit, jelikož se “Pirát” bude chystat na životní zápas. “Za půl roku se dá udělat hodně práce, nevím, co za tu dobu zvládne,” naznačil a jako příklad znovu uvedl Attilu Végha, jenž před Zápasem století prohrál s Američanem Virgilem Zwickerem, načež se dle “Terminátora” dokázal rychle zvednout a výborně se připravit. Vémola nezapomněl poznamenat, že Végh nedokázal dostatečně připravit žádného bojovníka, který se s “Terminátorem” následně potkal v kleci. “Snažil se pomoct Mikuláškovi a Ďatelinkovi - nevyšlo mu to. Udělá vše pro to, aby to vyšlo Pirátovi, ale to se nestane.”

Karlos během rozhovoru znovu odmítl tvrzení, že se zápasu s Krištofičem vyhýbá. “Vždyť jsou to pro mě lehce vydělané peníze. Podívejte se, s kým kdy Pirát zápasil. Já zápasím s lidmi, jako je Attila Végh, domlouváme zápas s Ragozinem, mluví se o Peštovi. Kdo je proti nim Pirát? Nastoupil jsem proti světové špičce v Brazílii, proti komu nastoupil Pirát?”

Ragozina ani dalších úspěšných bojovníků se nicméně nebojí, rozhodně se zápasům nevyhýbá, protože by měl ze soupeřů strach. “Peru se 30 let. Díky tomu sportu jsem nepoznal strach z jiného muže. Já prostě nevím, co znamená bát se jiného chlapa, nedokážu si to představit. My zápasníci tohle nemáme, že se na někoho podíváš a máš z něj strach, to podle mě u bojovníka neexistuje. A je jedno jestli vyhraješ, nebo prohraješ. Prostě nemáš strach.” Připomněl, že se v rámci tréninku potkává s předními borci domácí scény, třeba s Michalem Martínkem, Milošem Petráškem, často také jezdí do zahraničí. A to je další důvod, proč se nemá čeho bát. “Po sparingu s Procházkou mě bolí držka, noha, všechno. A pak se mám bát Piráta? ”

Stále není úplně jasné, kdy se duel Vémola vs. Krištofič uskuteční. Promotéři nicméně avizovali, že pokud se Karlos nestihne připravit na turnaj závěrem roku, dostane šanci někdo jiný. Dle prognózy doktorů by se do plného tréninku mohl vrátit do půl roku, Vémola v této souvislosti dodal, že to stihne za tři měsíce. Vše ale záleží na tom, jak se zahojí operovaná ruka.

Zdroje:  Startitup.sk

Nejnovější články