Pirát prozradil, co si myslí o prozatímním titulu. Svůj pohled nabídl i Vémola

Pirát prozradil, co si myslí o prozatímním titulu. Svůj pohled nabídl i Vémola Samuel "Pirát" Krištofič | zdroj: Foto: Oktagon MMA

Samuel Krištofič promluvil o zápase o prozatímní titul. Karlos Vémola přispěchal s vysvětlením a promluvil o svém zranění.

Pouhé dva týdny před turnajem na Štvanici došlo na velké změny. Karlos Vémola z titulové bitvy vypadl kvůli dalšímu zranění, do hlavního zápasu s Marcinem Naruszczkou tedy nastoupí Samuel "Pirát" Krištofič. Ten v posledním vysílání prozradil, že byl na tuto možnost připraven, s promotéry již nějaký čas komunikoval, jelikož byl zdravotní stav českého “Terminátora” velmi nejistý. Potvrzení přišlo v sobotu, a to zrovna ve chvíli, kdy dojedl cheesecake.

Krištofič prohlásil, že nebylo o čem přemýšlet. Po zápasu s Matavaem pokračoval v tréninku, je tedy v dobré formě, nebyl důvod příležitost odmítnout. Ani on sám ale nechápe, proč bude bojovat o prozatímní titul, což s ním promotéři vůbec nekonzultovali. “Přijde mi to absolutně nesmyslné a nelogické, protože střední váha momentálně nemá žádného držitele titulu,” divil se během vysílání. Důvody mu stále nikdo nevysvětlil, sám je zvědavý, jak Ondřej Novotný celou situaci odůvodní, přičemž zdůraznil, že s rozhodnutím nesouhlasí. “Doufám, že Ondra dostane rozum a přestane to promovat jako dočasný titul, protože to opravdu nedává smysl. Člověk někdy může udělat chybu, ale je lepší, když ji přizná, než aby z toho na sílu dělal cirkus.”

Krištofič věří, že půjde ve stopách Ivana Buchingera a Martina Budaye, je přesvědčen, že se mu taktéž podaří ukořistit titul. V jeho tváři se zrcadlila radost, nadšení a velké odhodlání. Vysílání Karlose Vémoly však působilo zcela opačně. “Jsem nepoučitelný blázen, měl jsem to asi vzdát hned,” řekl Vémola hned úvodem, jen těžko skrýval velké zklamání. “Dostal jsem zánět do levého lokte - zlatého stafylokoka. Kluci mě upozorňovali, že to není sranda, ať si na to dám pozor, jmenovitě Jarda ‘Jubox’ Pokorný, který kvůli tomu ukončil kariéru. Já jsem se prostě nechtěl vzdát,“ vysvětlil. Situaci s ním konzultoval André Reinders, na základě tréninku začátkem minulého týdne usuzoval, že Karlos problém s rukou zvládne a do zápasu se stihne doléčit. “Ve středu jsem šel znovu na sparing, spadnul jsem na to a tím, jak byl loket oslabený zánětem, jsem si s největší pravděpodobností urval triceps.”

O povaze zranění přitom stále není úplně jasno, výsledky z magnetické rezonance zatím doktoři kvůli zánětu nedokáží přesně přečíst. Karlos tedy nyní musí nechat ruku v klidu a brát antibiotika, teprve až zánět ustoupí, bude se řešit případná operace, byť by utržený sval potřeboval opravit co nejdříve. “Čím déle to necháte, tím více se zkracuje, chtělo by to operovat hned. Se zánětem mi to ale bohužel nikdo nezoperuje, nikdo na to nesáhne, protože je to obrovský risk a hazard, takže musíme počkat.”

V rámci vysílání se vyjádřil také ke své náhradě. Je přesvědčen, že si Krištofič připraví správnou taktiku a zápas s Polákem si pohlídá. Pokusil se také vysvětlit, proč budou bojovat o prozatímní titul. “V UFC se to také dělá, jde se o prozatímní titul, když šampion nemůže. Momentálně sice šampion není, ale všichni vědí, kdo je v 84 opravdový šampion. Spíš je to proto, že ‘Pirát’ v 84 není ten další v pořadí, není ten další na řadě, kdo by si to zasloužil. Chodil hlavně 77, teď udělal jeden zápas v 84. myslím si, že je to za mě fajn náhrada, ale že by to byl právoplatný šampion... Tohle je zápas na poslední chvíli, prozatímní titul je víc než fér,” komentoval rozhodnutí promotérů a odkázal na Milana Ďatelinku, který si podle něj zápas o titul skutečně zasloužil tím, co v divizi předvedl.

Karlos závěrem naznačil, kdy by se mohl vrátit k životu zápasníka. Stále je šance, že by sval nebyl úplně utržený, v takovém případě by byl schopen dát se dohromady velice rychle. Sám odhadl, že by eventuálně mohl nastoupit na turnaji na Slovensku, který se uskuteční v září. Jako pravděpodobnější scénář ale vidí operaci, po níž by nejprve nastoupil do boxerského duelu s Marpem v listopadu, načež by zkusil stihnout turnaj koncem roku. Jedno je jisté. Dění na Štvanici bude český wrestler sledovat pouze jako divák. Ve vysílání přislíbil, že se na svého dalšího soupeře přijde podívat osobně.

Zdroje:  Karlos Vémola Instagram , Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články