Karlos Vémola je ze hry a na Štvanici nenastoupí. Promotéři představili zajímavého náhradníka

Karlos Vémola je ze hry a na Štvanici nenastoupí. Promotéři představili zajímavého náhradníka zdroj: Profimedia

Očekávaný turnaj na Štvanici přišel o hlavní zápas večera. Karlos Vémola se kvůli utrženému svalu nepředstaví a v "titulovém zápase" jej zastoupí jeden z jeho rivalů.

Jedním z největších lákadel turnaje Oktagon 26 byla titulová bitva mezi Karlosem Vémolou a polským nájezdníkem Marcinem Narusczkou. “Terminátor” se ale nakonec na vyprodané Štvanici nepředstaví, důvodem jsou další zdravotní komplikace.

S informací dnes přišla přímo organizace Oktagon MMA. “Karlos Vémola musí odstoupit ze zápasu na Štvanici. Po sérii několika zranění není nakonec kvůli utrženému tricepsu, i přes veškerou snahu, schopen nastoupit k titulovemu duelu.” Vémola v posledních dnech bojoval především s burzitidou (zánět kloubní burzy), která výrazně omezovala pohyb levé ruky v lokti, do zápasu ho ale nakonec nepustí utržený sval.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na vyjádření okamžitě reagoval Alex Lohoré, který ucítil svou šanci. Promotéři už ale měli náhradníka dávno připraveného. Marcin Naruszczka zůstává, Vémolu zastoupí Samuel Krištofič. “Samuel ‘Pirát’ Krištofič opět dokazuje, že necouvne před žádnou výzvou, přijal zápas a na pražské Štvanici se bude chtít přiblížit tomu, co ještě nikdo nedokázal, a to být šampionem show OKTAGON Výzva, a také šampionem divize! Pro aktuální 4. žebříčku střední váhy k tomu vede cesta přes zisk prozatímního titulu šampiona nad polským ‘Cyborgem’ Naruszczkou.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Podstatné je ono slovíčko “prozatímní”, které podle reakce ze strany Krištofiče překvapilo i jeho samotného. Promotéři Oktagonu zatím nevysvětlili, proč místo řádného titulu budou oba bojovníci bojovat o prozatímní šampionský pás, když žádný šampion ve střední váze v současné době neexistuje. Tento postup je přinejmenším podivný a vypadá to, že Oktagon si chce řádný šampionský titul "šetřit" pro Karlose Vémolu.

Důležité teď ale pro Piráta je, že pokud zvládne zkoušku v podobě Naruszczky, konečně si otevře dveře k souboji s Vémolou, po němž už dlouho volá. O duelu se ostatně mluví již delší dobu, slovenského zástupce Spartakus Fight Gymu Vémola několikrát chválil za pokrok, jaký za svou kariéru udělal. Poslední dobou si ale bojovníci nemohou přijít na jméno. Krištofič se naposledy představil na turnaji Oktagon 25 a do klece se vracel po nepříjemném zranění (přetrhané vazy v koleni). Vše vyšlo na jedničku, Al Matavao svěřence Attily Végha potrápil pouze v prvním kole a Krištofič si následně zápas pohlídal a došel pro vítězství na body.

A co na celou situaci říká Naruszczka? Ten se v první řadě pořádně obul do Karlose. „Vémola odstoupil, protože se mě bojí. Asi mu v Polsku řekli, jaký jsem tvrďák, že by prohrál. Jo, to si myslím,“ řekl pro iDNES.cz. „Neznám ‘Piráta’, teprve ho začnu studovat. Čtrnáct dní před zápasem je to docela komplikace, ale jsem profesionál, takže to zvládnu.“

Jde o další velkou ztrátu, kterou musí promotéři řešit. Z turnaje vypadl také Leo Brichta, i u něj se objevily zdravotní problémy. Původně se navíc počítalo také s Ivanem Buchingerem, pro něj se ale nenašel vhodný soupeř.

Duel Samuel Krištofič vs. Marcin Naruszczka je novým hlavním zápasem turnaje Oktagon 26, který se uskuteční už za necelé dva týdny, konkrétně 24. července.

Zdroje:  iDnes.cz , Instagram Oktagon MMA

Nejnovější články