Pirát si dělá zálusk na Vémolu, výprasku se nebojí. O tom, zda k souboji dojde, rozhodnou prý fanoušci

Pirát si dělá zálusk na Vémolu, výprasku se nebojí. O tom, zda k souboji dojde, rozhodnou prý fanoušci Samuel "Pirát" Krištofič na Oktagonu 25. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Samuel Krištofič se po vážném zranění zvládl o víkendu vrátit do klece, kde si poradil s nebezpečným Matavaem. Další cíl je jasný  titul ve střední váze.

Úvodem vlastního živého vysílání na Instagramu Krištofič zhodnotil zápas s velmi nebezpečným Samoáncem Alem Matavaem. “V zápase jsem nebyl ani chvíli v ohrožení nějakého ukončení, ale pocítil jsem jeho tvrdost a dynamiku. Ve druhém kole se mi podařilo přetočit jeho pokus o takedown a na zemi jsem ho už dobře kontroloval. Myslím si, že i díky tomu, že se v prvním kole dost vystřílel a šel do něj, jako kdyby šlo o boj na život a na smrt,” vysvětlil Pirát. Ve druhém kole si navíc na rozdíl od soupeře mohl dovolit trochu vydechnout a nabrat sílu, soustředil se především na držení pozice, kterou nechtěl ztratit.

Sám je spokojený s tím, co předvedl v rámci ground and pound, lituje však, že mu nevyšly pokusy o arm triangle. “Mrzí mě, že se mi to nepodařilo nějak ukončit, ale soupeř měl opravdu tuhý kořínek. Byl jako kočka, vždy se z toho nějak vykroutil. A uměl i zahrozit, hlavně v postoji byl nebezpečný.” Krištofič chtěl přitom soupeře pohlídat především v postoji, věřil, že bude lepším boxerem. Matavaa ale nedokázal udržet od těla.

Velkou otázkou byl Krištofičův zdravotní stav, do zápasu přece jen nastupoval jen pár měsíců poté, co si potrhal kolenní vazy. Zdá se ale, že rehabilitace opravdu zabrala. Zápasník se zmínil, že koleno drželo dobře, přestože schytalo několik ostrých lowkicků. Z klece si odnesl pouze odřeniny a lehce naražený loket.

Už na pozápasové tiskové konferenci se Krištofič pasoval do pozice dvojky v žebříčku střední váhy, vidí se hned za Marcinem Narusczkou a Karlosem Vémolou, který je stále považován za krále divize, byť mu nyní chybí opasek. “Pirát” věří, že je připraven na titulový zápas, rád by vyzval šampiona, jenž vzejde z bitvy na Štvanici. Na tiskovce si dokonce rýpnul do promotérů. “Matchmaking není na mě, ani na Ondrovi, je to na lidech, takže uvidíme co budou chtít, o co si řeknou.” Ondřeje Novotného provokativní komentář rozesmál, více na něj ale nereagoval.

 

Ve vlastním vysílání pak Krištofič navázal tam, kde na tiskovce skončil. “Samozřejmě že ty karty skládá, vymýšlí zápasy. A dělá to dobře. Ale tak to prostě je - když lidé něco chtějí, tak to zařídí, protože to stejně dělá pro lidi, protože si váží těch, co platí za lístky nebo PPV. Takže když vidí, že něco chtějí, tak jim to dá,” prohlásil a fanoušky označil jako hlavní faktor, který má vliv na skladbu zápasů.

“Pirát” je přesvědčen, že Narusczka nad Vémolou zvítězit nedokáže, proto si myslí, že se v souboji o titul potká se staronovým šampionem. “Vémola mě jen těžko zbije, protože nemá čím. V postoji je absolutně nulový, tam mě ani netrefí. Jediná cesta je ta, že mě shodí a uválí. Jestli si někdo myslí, že mě Vémola ukončí tak, jako Milana nebo Vaška, tak je na velkém omylu,” prohlásil a zapochyboval také o jeho grapplingových dovednostech. Jeho ground and pound je pak podle Krištofiče horší než to, co předvedl on sám v souboji s Matavaem. Jeho jedinou šancí údajně je, že ho díky větší váze podrží na zemi, výprask ale nečeká.

Potenciální souboj mezi Vémolou a Krištofičem kritizoval například Miloš Petrášek, který si o “Piráta” shodou okolností během posledního turnaje řekl. “Meloun” si myslí, že by český “Terminátor” udělal s “Pirátem” krátký proces, zápas by podle něj dopadl stejně, jako souboj s Ďatelinkou a Mikuláškem. Krištofič ale věří, že je na tom po mentální stránce daleko lépe, nenechá se jen tak rozházet. “Shořeli v hlavě a zamrzli. Já nebudu kopat a podávat mu nohy, já ho budu tečkovat z dálky, skoro bych řekl, že budu jako Attila.”

Je evidentní, že se Krištofič stále ještě pevně nerozhodl, v jaké váhové kategorii nakonec zakotví. Ve vysílání naznačil, že mu momentálně dává větší smysl střední váha, kde je blízko k titulové šanci. Stále ho ale zajímá i welter, kde je nyní plno špičkových soupeřů, s nimiž by chtěl také zápasit. Je mu jasné, že by zde cesta za opaskem byla mnohem delší, myšlenka na odvetu s Davidem Kozmou je pro něj ale velmi lákavá.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články