„Bitva o Vémolu“ má svého vítěze. S Karlosem se o šampionský pás utká nebezpečný Polák

„Bitva o Vémolu“ má svého vítěze. S Karlosem se o šampionský pás utká nebezpečný Polák zdroj: Profimedia

Polský veterán Marcin Naruszczka předvedl působivý výkon a ve druhém kole ukončil favorizovaného Erica Spicelyho, čímž si vysloužil šanci na titul proti Karlosu Vémolovi.

Promotéři Oktagonu uznali, že pro důstojného soupeře Karlosu Vémolovi ve střední váze musejí šáhnout po zahraničních bojovnících, a tak povolali do oktagonu amerického bojovníka a veterána UFC Erica Spiceleyho a polského bijce Marcina Naruszczka. Vítěz tohoto zápasu měl slíbeno, že se utká o titul střední váhy právě s Vémolou.

Protože však pro Erica Spiceleyho bylo 5 týdnů před konáním zápasu nemožné udělat váhu na 84 kg, odehrál se zápas v domluvené váze 88 kg.

Oba borci do sebe od začátku pořádně vlétli, hlavně Naruszczka se snažil neustále tlačit a také se mu dařilo trefovat dobrými a tvrdými údery. Spicely mu ale také nechtěl moc ustupovat a diváci tak byli svědky pořádných přestřelek. V těch měl ale většinou převahu polský bojovník.

Naopak Spicely nevypadal ve své kůži a nemohl se úplně dostat do rytmu. Jeho údery neměly takovou razanci jako ty Polákovy a Američan měl problémy zajistit si u svého soupeře patřičný respekt.

Ve druhé polovině prvního kola ale Spicely zabral a začal být nebezpečný. Přitvrdil své údery a také začal více trefovat, naopak Naruszczka se zdál být unavený a trošku polevil v aktivitě.

Spicely se na konci prvního kola pokusil o takedown, ale ten mu Naruszczka ubránil a pokračovalo se v pořádných přestřelkách v postoji. Jednalo se o velice těsné kolo, které ale šlo pravděpodobně za Polákem.

Druhé kolo znovu začal Naruszczka hezky v tempu a tlačil Spicelyho před sebou. Polák dobře trefoval svými tvrdými údery a Spicelymu to evidentně nechutnalo a začala se na něm projevovat únava. Sice se mu povedl pěkný loket s otočkou, ale Naruszczka to ustál a naopak jej to nabudilo k ještě k většímu tlaku, který se záhy naplno projevil.

Naruczcka totiž trefil krásný zadní direkt na Spicelyho bradu a poslal Američana k zemi. Polák jej zalehl a začal mu nelítostně dávat údery, kterými si po chvíli vynutil ukončení zápasu.

Marcin Naruszczka byl z vítězství nadšený a okamžitě vyzval jedničku střední váhy a bývalého šampiona, Karlose Vémolu. Ten se nenechal pobízet, přišel za polským vyzyvatelem do oktagonu, kde mu sice v přátelské atmosféře, ale přece jen nekompromisně řekl, že „v oktagonu je jen jeden král“, na což polský veterán odvětil, že brzy tam bude král nový.

Je však škoda, že jsme v souboji Naruszczky a Spiceleyho neviděli téměř žádný wrestling a je tak těžké odhadovat, jakou šanci má polský bojovník ubránit Terminátorovy takedowny, na které se Karlos v jejich vzájemném zápase bude určitě spoléhat.

Podle všeho by chtěl Karlos s Naruszczkou bojovat už v létě na Štvanici. Jenomže Terminátor má krátce po operaci ramene a tak je těžké odhadnout, jestli se do té doby bude schopen dát zdravotně do pořádku.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články