Video: Matěj Peňáz vypnul portugalského soupeře svým prvním úderem

Video: Matěj Peňáz vypnul portugalského soupeře svým prvním úderem Matěj Peňáz si v Oktagonu rychle získal fanoušky i skalpy soupeřů | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Mladý talent Matěj Peňáz se v oktagonu ani nezapotil a Carlose Gracu ukončil svým prvním úderem.

Matěj Peňáz je ukázkový příklad talentovaného kickboxera, který se dokázal úspěšně přeorientovat na MMA. Jeho minulý zápas proti francouzskému zemaři Romainu Debienneovi byl zkouškou, jak je na tom s wrestlingem a grapplingem a Matěj dokázal obstát na výbornou. Dokázal se ubránit počátečnímu náporu a následně svého soupeře nemilosrdně knockoutoval.

Na turnaj Oktagon 24 mu chtěli promotéři Oktagonu dát další zemařskou výzvu v podobě slovenského bojovníka Branislava Zuzáka. Jenže ten ze zdravotních důvodů musel ze zápasu minulý týden odstoupit a místo něj Oktagon sehnal portugalského borce Carlose Gracu. Ten měl stejně jako Matěj jen 2 MMA zápasy, ale stejně jako brněnský bojovník je to velice zkušený postojář, který je bývalým profesionálním mistrem Evropy v Muay Thai.

Očekávala se tedy bitva v postoji a Matěj Peňáz do zápasu vstupoval jako obrovský favorit. A brzy také ukázal, že tato očekávání jsou naprosto opodstatněná.

Zápas začal opatrně a oba borci si měřili vzdálenosti a nikdo se neměl k tomu vystartovat. Jako první se sice odhodlal Portugalec s lehkým lowkickem, ale po 40 sekundách se k útoku odhodlal i Matěj Peňáz. Naznačil přední hák, který mu odkryl bradu portugalského soupeře, na kterou vypálil svůj zadní direkt. Trefil přesně a tvrdě a Carlos Graca šel okamžitě k zemi. Další údery nebyly potřeba a rozhodčí naštěstí rychle zareagoval a zápas ukončil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Matěj Peňáz dál ukazuje, že v MMA je s ním třeba počítat, a že tam má obrovský potenciál.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články