„Nejdelší paže v oktagonu“ se utkají s portugalským thaiboxerem. Peňáz jde do třetího MMA zápasu jako velký favorit

„Nejdelší paže v oktagonu“ se utkají s portugalským thaiboxerem. Peňáz jde do třetího MMA zápasu jako velký favorit Matěj Peňáz v OKTAGONu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Matěj „Money“ Peňáz se o víkendu vrhne do svého třetího zápasu v profesionálním MMA. Na turnaji Oktagon 24 potká brazilského bojovníka, Carlose De Gracu.

Jeden z největších talentů české MMA scény, Matěj Peňáz, se o víkendu představí ve svém třetím MMA zápase. Brněnský kickboxer, který jako jeden z mála Čechů dostal smlouvu s elitní kickboxerskou organizací Glory, se úspěšně přeorientoval na MMA, kde má velký potenciál. Matěj začal pracovat na svém wrestlingu i grapplingu a minulý zápas proti Romainovi Debienneovi to šlo vidět. I přestože mu vzal soupeř záda a snažil se jej dostat na zem, Matěj nezpanikařil a nakonec to byl on, kdo v prvním kole ukončil zápas na TKO.

Oktagon mu chtěl do dalšího zápasu dát ještě jednu grapplerskou výzvu v podobě bojovníka ze slovenského Spartakus Fight Gymu, Branislava Zuzáka, jenomže ten byl nucen ze zdravotních důvodů ze zápasu odstoupit. V Oktagonu tak museli rychle hledat náhradu jen týden před samotným duelem a tento husarský kousek se jim povedl.

Do souboje s Matějem naverbovali portugalského bojovníka Carlose Gracu, což bude oproti Zuzákovi velká změna. Zatímco Zuzák je totiž především kvalitní wrestler a grappler, Graca je thaiboxer s mnoha zápasy v ringu. Dokonce se v roce 2016 stal evropským šampionem organizace WBC Muaythai. Teď ale přesedlal na MMA, ve kterém má dvě vítězství a obě dvě na TKO v prvním kole. Na jeho první MMA zápas se můžete podívat zde:

Sám Matěj Peňáz není změnou soupeře na poslední chvíli příliš nadšený, ale nemyslí si, že by to byl nějaký zásadní problém:

„Změna soupeře není úplně příjemná, ale Braňo se zranil nebo je nějaký nemocný, takže soupeř nakonec bude Portugalec Carlos Gracie. Je to bývalý thaiboxer, viděl jsem, že má cca 20 zápasů v thaiboxu, v MMA má zatím 2-0 a fyzicky je na tom dobře. Myslím si, že technicky na zemi nebude nějak extra dobrý, spíše ta fyzická stránka. Ale to si myslím, že zmáknu, že jsem výborně připravený.“

Paradoxně by ale mohla být tato změna soupeře pro Matěje výhodná. Dá se totiž předpokládat, že Graca (alespoň z počátku) nebude chtít jít na zem a bude se snažit zápas udržet v postoji, což hraje Matějovi do karet. Matěj je totiž elitní kickboxer, s tvrdými a přesnými údery, které rozdává svými kilometr dlouhými pažemi.

„Podle toho, jak tenhle Carlos zápasí, tak to vypadá, že to bude spíše postojový fight, ale na to su zvyklej. Postoj dělám od 11 let, takže budu víc improvizovat, nechám to plynout, dostanu se do flow, v tom boji a půjde to samo, jako vždycky,“ řekl pohodový Brňák.

Matějovi mohla nahrávat také skutečnost, že Graca nebojoval téměř 2 a půl roku a dá se předpokládat, že bude poměrně „zrezivělý“. Není tedy pochyb o tom, že „Money“ půjde do zápasu jako obrovský favorit, o čemž taky svědčí velice nízké kurzy na jeho výhru. Zápas mezi Peňázem a Gracou odstartuje celý turnaj Oktagon 24, takže jej můžete sledovat od 18:00 na oktagon.tv.

Na Matějův zatím poslední zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  Sherdog.com , youtube - oktagonmma

Nejnovější články