Souboj o Terminátora! Veterán UFC se utká s polským bijcem o titulový zápas proti Vémolovi

Souboj o Terminátora! Veterán UFC se utká s polským bijcem o titulový zápas proti Vémolovi Eric Spicely bojuje mimo oktagon také s depresemi | zdroj: Profimedia

Eric Spicely se na víkendovém turnaji Oktagon 24 utká s Marcinem Narusczkem. Vítěz bude bojovat o titul s Karlosem Vémolou.

Tento víkend se sice po delší době nekoná žádná akce v rámci UFC, ale i tak o kvalitní MMA nepřijdeme. Už v sobotu totiž otevře své brány tuzemský turnaj Oktagon 24, který nabízí poměrně slušně nabitou kartu. My se v tomto článku zaměříme na třetí nejvýše postavený zápas, ve kterém se v domluvené váze (88 kg) představí Eric Spicely a Marcin Naruszczka.

34letý Američan Spicely, kterého čeká v Oktagonu debut, vyrůstal s drogově závislými rodiči a sport volil jako jeden z úniků z každodenní reality. Byl velice šikovným skateboardistou, ale především excelentním zápasníkem, což byla také v rané dospělosti jeho první profesionální štace ve světě bojových sportu. Odtud už to měl velice blízko k MMA, se kterým naplno začal v roce 2013.

Kariéru ve smíšených bojových uměních započal Spicely v organizaci CES MMA, kde se prezentoval skvělým grapplingem a častými ukončeními v prvním kole. I proto během dvou let dokázal posbírat šňůru osmi vítězství v řadě, čímž si vysloužil pozvánku do reality show The Ultimate Fighter. Tam po dvou vítězstvích a jedné porážce vybojoval smlouvu s UFC.

V nejslavnější americké MMA organizaci sice nezačal nejlepším způsobem, protože hned v prvním zápase musel v půlce úvodní části po submisi odklepat Samu Alveymu, ale v dalších dvou duelech dokázal v prvních kolech uškrtit fanouškům UFC dobře známe bojovníky Thiaga Santose a Alessia Di Chirica. Na tato vítězství však nedokázal navázat a po třech porážkách v řadě se vrátil do CES.

Zde si dvěma rychlými výhrami trochu spravil chuť (obě TKO v prvním kole) a vrátil se díky nim ještě na jeden zápas do UFC, kde však na body podlehl Deronu Winnovi a kvůli zdravotním potížím a problémům při shazování váhy už v této soutěži další šanci nedostal. Naposledy se tak Spicely představil letos v lednu na turnaji v Saudské Arábii, kde však hned po 55 vteřinách inkasoval tvrdé KO. Nyní se tak zkusí vrátit na vítěznou vlnu v největší české organizaci.

V cestě mu bude stát 38letý polský veterán Naruszczka, pro kterého to bude stejně jako pro Spicelyho v Čechách premiéra. S amatérským MMA začal tento bojovník v roce 2005 a za dalších pět let odešel mezi profesionály. Tento skvělý striker, který se ale nebojí bojovat ani na zemi, rozjel svoji profi kariéru deseti výhrami v řadě, během kterých zvládl získat a následně dvakrát obhájit titul v menší německé soutěži Respect FC.

Těmito úspěchy si také vybojoval kontrakt s jednou z největších evropských organizací, polskou KSW, ve které však Naruszczka dvakrát prohrál a znovu se zde už neobjevil. Daleko více mu vyhovovaly další dvě soutěže našich severních sousedů FEN a PLMMA. Ve druhé jmenované dokonce znovu vybojoval šampionský pás, který před ztrátou zvládl třikrát ubránit.

Naruszcka během svojí kariéry posbíral téměř polovinu z celkových 21 vítězství díky ukončením před limitem, ale občas trpí na silné výkyvy formy, kdy je schopný posbírat několik výher i porážek v řadě. Do Oktagonu nastoupí s dvěmi vítězstvími, které získal v loňském roce, kdy nejdříve knockoutem v prvním kole ukončil Marka Radakovice a následně těsně na body porazil Ivana Cosice.

Jak již bylo výše zmíněno, oba dva bojovníci budou v české organizaci nováčky, kteří budou bojovat v domluvené váze. I přesto se vítěz tohoto souboje postaví v létě do titulového zápasu střední váhy proti bývalému šampionovi Karlosi Vémolovi, který o pás přišel kvůli nesplněné váze před duelem s Milanem Ďatelinkou.

Celý turnaj Oktagon 24, kterému vévodí souboj Viktora Pešty s Riccardem Nosigliou a titulový zápas ve welterové váze mezi Davidem Kozmou a jeho vyzyvatelem Leandrem "Apollo" Silvou, odstartuje v sobotu v 18:00 a je možné ho sledovat na internetovém streamu na stránce Oktagon.tv.

Zdroje:  tisková zpráva - Oktagon MMA

Nejnovější články