"Rád bych si dal taky nějakou boxerskou show s Pirátem nebo Attilou, ale raději by to nevzali," říká Daniel Škvor

"Rád bych si dal taky nějakou boxerskou show s Pirátem nebo Attilou, ale raději by to nevzali," říká Daniel Škvor Daniel Škvor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jednoho z nejlepších českých postojářů, populárního Daniela "Dee Dee" Škvora čeká třetí zápas v profesionálním MMA. Polotěžká váha vždy přinese atraktivní duely a Danův souboj rozhodně nebude výjimkou. 

Zkušený bojovník Daniel Škvor v minulém roce vyhrál pyramidu Oktagon Underground a následně přešel na MMA. Bývalý člen kickboxerské organizace Glory trénuje v Reinders gymu po boku elity domácí scény a postupně se zdokonaluje ve všech aspektech nejtěžšího bojového sportu světa. Na turnaji Oktagon 30 vyzve neporaženého brazilského bojovníka Jhonathana Azeveda (5-0). Fanoušci se mohou těšit na bitvu v postoji, která se hravě může stát zápasem večera. 

Dan si v náročném předzápasovém období našel čas a odpověděl na pár dotazů, kde zmínil, jaké peklo přináší trénink s Matějem Peňázem a popíchl Piráta Krištofiče i Attilu Végha.

Čeká Tě třetí zápas v profesionálním MMA. Jak probíhala příprava na soupeře, který je vyšší než, a navíc skvělý v brazilském jiu-jitsu?

Příprava byla spíše obecná, soupeře jsme se dozvěděli až na poslední chvilku.

Trénuješ v nejlepším českém gymu po boku elity domácí scény. Kdo Ti v tréninku nejvíce zatápí, a naopak komu sám působíš při sparringu problémy?

Na zemi je samozřejmě peklo Meloun a v postoji je Peňáz totální peklo, začíná to strašně sekat.

Miloš Petrášek o Tobě říkal, že chodíš na všechny tréninku, poctivě piluješ postoj, wrestling i boj na zemi. Je pro Tebe MMA stále nová disciplína nebo se již považuješ za kompletního MMA zápasníka?

MMA pro mě bude asi ještě dlouho nová disciplína (smích)

Dokázal jsi vyhrát Oktagon Underground, což je na domácí scéně ceněný titul. Je tvým cílem titul i titul v polotěžké váze Oktagonu?

Já jsem nikdy v kariéře neprahnul přímo za nějakým cílem, ale prostě se vždycky soustředím na daný zápas, ale je jasné, že jakýkoli titul je bomba.

V posledním zápase na Štvanici jsi svého soupeře ukončil tvrdými koleny. Při jednom kolenu soupeř ležel na zemi a ty jsi ho neukončil, protože z postojářských disciplín jsi zvyklý, že je soupeř počítaný. Dokázal jsi tyto návyky definitivně odbourat a dostat pod kůži aspekty boje v MMA?

Určitě tam ty návyky pořád budou.

Mezi fanoušky jsi velmi populární, cítíš větší zájem o svoji osobu poté, co ses stal členem stáje Oktagon MMA?

Oktagon dělá zápasníkům super promo a je to určitě znát.

Zápasil jsi v nejlepší světové kickboxerské organizaci Glory. Plánuješ se se vrátit ke své oblíbené sportovní disciplíně?

Když přijde super nabídka, tak si to určitě střihnu.

Máš nějakého vysněného soupeře, kterého bys chtěl v kleci vyzvat?

Na ty výzvy úplně nejsem, možná bych si rád dal taky nějakou boxerskou show s Pirátem nebo Attilou, ale to by raději nevzali, tak to musím nechat jiným.

Jak sis užil vánoční svátky pár dní před důležitým zápasem?

Na Vánoce jsem mel virózu, takže byly super (smích)

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články