„Příště budeme chytřejší,“ zhodnotil Daniel Škvor svou premiéru v MMA

„Příště budeme chytřejší,“ zhodnotil Daniel Škvor svou premiéru v MMA Daniel Škvor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jeden z nejlepších postojářů československé scény promluvil o svém prvním MMA zápase. Daniel Škvor sice prohrál, je ale rád, že předvedl atraktivní zápas.

Daniel Škvor v rámci projektu Oktagon Underground nenašel přemožitele, čímž se stal králem podsvětí. Koncem minulého roku chtěl stihnout také premiéru v MMA. Promotéři Oktagonu jeho přání vyslyšeli a na turnaj Oktagon 20 přivezli Oumara Sy. Francouz měl na kontě tři zápasy, přičemž všechny dokázal ukončit před limitem. Samotná bilance naznačovala, že Škvora čeká náročná zkouška.

A to se také potvrdilo. Daniel sice soupeře hezky trefoval, v prvním kole ale nechal příliš mnoho sil. Francouz se také vyčerpal, zbylo mu ale dostatek energie, aby českého bojovníka kontroloval na zemi. Těsně před koncem druhého kola navíc dokázal rozhodnout, když dotáhnul rear naked choke.

 

V rozhovoru pro Oktagon Škvor přiznal, že psychické rozpoložení příliš nepodpořila skutečnost, že do zápasu nastupoval jako velký favorit, což se odrazilo ve vypsaných kurzech. Před zápasem byl hodně nervózní, rozhodně více, než před duely v Undergroundu. „Psychicky mi to nesedlo, byl jsem nervózní, protože jsem nevěděl, jak se v zápasu podaří aplikovat věci z tréninku. Aplikovat se povedly, ale stálo mě to strašně sil, což je tam asi vidět. Do toho jsem šel poprvé v životě pětiminutová kola,“ připomněl. Když zápas zpětně analyzoval, všiml si, že kolem čtvrté minuty začíná tuhnout.

Našel i další nedostatky, sám se ale soustředí spíše na to, co se mu podařilo. „Byla to souhra několika věcí dohromady, možná proto to takhle dopadlo... Jsem ale rád, že mi vycházely věci, které jsme trénovali, že mě frajer nesroloval na zemi hned v první minutě,“ dodává. „Perfektně jsem mu vstával, suprově jsem bránil takedowny.“ V jistých momentech by se nicméně zachoval trochu jinak, třeba když se mu podařilo Francouze zaskočit tvrdým úderem. „Sejmul jsem ho tam, ale v hlavě jsem trochu váhal, moc jsem nevěděl, co dělat. Zpětně si říkám, že jsem ho měl nechat odskočit, zvednout a nakouřit ho znova. Příště budeme chytřejší.“

Oumar Sy byl pro Daniela velmi nečitelný, jelikož bylo těžké najít k němu informace, které by se daly využít v přípravě. Nakonec musel investovat do záznamů z turnajů, kde se soupeř objevil. „Původně nám bylo řečeno, že je to nějaký začínající postojář, ale pak když jsme viděli ty jeho uši... To se ti neudělá ani za rok wrestlingu,“ vysvětlil. Oumarův trenér následně prozradil, že se připravuje s těmi nejlepšími. „Každý měsíc jezdí do Allstar týmu, to je nejlepší gym v Evropě, kde je Gustafsson, začínal tam Pešta a tak dále.“ Podle Škvora nešlo o vhodného soupeře pro první zápas v MMA, sám si ale dobře uvědomuje, že je v této váze těžké domlouvat zápasy. „Nebyl to úplně ideální soupeř pro postojáře do startu. Ale nějakou úroveň už mám. Frajeři se mě asi bojí, nebo nevím, nechtějí se mnou jít... Ta 93 je buď strašně nabitá, nebo strašně slabá, není tam nic uprostřed.“

Že si nedošel pro výhru, Škvora zase tolik netrápí. Je totiž rád, že mohl potěšit diváky. „Já se snažím, aby ten zápas byl dobrý. Je to divácký sport, lidi si za to platí, chtějí vidět řežbu, atraktivní zápas,“ řekl s tím, že souboj s Oumarem podle něj atraktivní byl, takže i proto je se svým výkonem spokojený.

V rozhovoru zaznělo, že se Škvorovi nepovedly ani úvodní zápasy v kickboxu, které taktéž prohrál. To ho ale neodradilo, pokračoval dál, což se vyplatilo. Mistr České republiky v K1 a mistr světa WAKO Pro si zároveň jako první Čech vybojoval smlouvu v prestižní organizaci Glory. „Základ je vydržet, vstávat, jít dál, i když se to po*ere. Tím získáš ty zkušenosti,“ prohlásil na závěr.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články