Vémola prozradil, kdy si od Kincla plánuje vzít zpátky pás šampiona střední váhy Oktagonu

Vémola prozradil, kdy si od Kincla plánuje vzít zpátky pás šampiona střední váhy Oktagonu zdroj: Profimedia

Na první turnaj v Německu promotéři organizace Oktagon MMA domluvili opravdu velká jména, mimo jiné nebude chybět ani Karlos Vémola, který se po vleklé rekonvalescenci konečně vrátí do klece. Patrik Kincl ale nadšený není.

Asi nikdo nečekal, že se v první upoutávce na Oktagon 33 objeví také “Terminátor”, a to z jednoho prostého důvodu - dva týdny před turnajem bude nastupovat do boxerské duelu s Marpem. V rozhovoru pro iSport.cz vysvětlil, že by ho mrzelo, pokud by u prvního výjezdu za hranice domácí scény chyběl. “To si nemůžu nechat ujít, když jde Oktagon poprvé do Německa. Příprava bude samozřejmě náročná, když hned po boxu mám za čtrnáct dnů zápas v MMA. Ale já to tak mám rád. Každý, kdo mě zná, tak ví, že jsem rád pod tlakem, že rád makám.”

Karlos umí skvěle pracovat s váhou, hubnutí do 84 kilogramů je ale strastiplná procedura. Před zápasem s Milanem Ďatelinkou dokonce stanovený limit nesplnil, čímž přišel o titul šampiona střední váhy. I proto se s Palem Nerudou a Ondřejem Novotným dohodnul, že se protentokrát představí v polotěžké divizi. O soupeři ještě rozhodnuto není, Vémola ale už naznačil, že by se mohl utkat s Rafaelem Xavierem, jenž je v Oktagonu zatím neporažen.

Na přesun do polotíhy samozřejmě musel okamžitě zareagovat Patrik Kincl “Chápu, že nechce po O2 areně takhle dvakrát shazovat, ale nikdo ho nenutí, aby zápasil tak brzo, čtrnáct dnů po sobě,” řekl v komentáři pro iSport.cz. “Chápu ten box s Marpem, že je to na rozboxování, dostat se zpátky do toho. Ale chce titul, je to přece ‚velkej šampion‘, tak může jít hned o pás. Já ho nenechám čekat ve frontě.” Kincl je přesvědčen, že Karlos začíná kličkovat, protože se mu chce za každou cenu vyhnout. A když už polotěžkou váhu nehlídá Viktor Pešta, s nímž taktéž odmítal nastoupit, otevřel se mu podle Kincla prostor pro úhybný manéver.

“Ten člověk mě vážně nezajímá. Nevím, proč bych se měl věnovat někomu, koho už jsem jednou jednoznačně zmlátil,” kontroval Vémola v reakci na prohlášení. “Terminátor” zopakoval, že Kincl patří do welteru, výkon v souboji s Krištofičem označil jako “katastrofu”, přičemž dodal, že si od něj šampionský opasek brzy vezme zpět. „Má můj pás, ať si ho zatím užije, já si pro něj samozřejmě přijdu, ale vzhledem k těm zdravotním problémům, které jsem měl, jsem se dohodnul s Ondrou, že do té 84 shodím teď v květnu, a pak půjdu polotěžkou váhu v MMA.

Zatím se zdá, že Vémola bude chtít velmi rychle dohnat vše, co nucenou pauzou zameškal. Krom turnaje ve Frankfurtu chce nastoupit také na své oblíbené Štvanici, souboj s Kinclem se však dle jeho odhadu uskuteční spíše později. „Potom, na konci roku, nebo až na tom budu zdravotně dobře, jak potřebuju, tak si dojdu i pro ten titul v 84.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Je samozřejmě otázkou, jak budou vyměněné součástky reagovat na zvýšenou zátěž, “Terminátor” totiž evidentně nehodlá ztrácet čas odpočinkem. Jak ale sám dodal, ruka se zdá být v pořádku. “Drží, je dostatečně dobrá, abych ty zápasy dal. Musím zatím zaťukat na dřevo, doufám, že to tak půjde dál. Není tam žádné omezení, proč bych v O2 areně neměl nastoupit.”

Souboj s Marpem proběhne v rámci akce Oktagon Underground, která se uskuteční 21. května v O2 areně, turnaj Oktagon 33 bude následovat 4. června. Ještě předtím je v plánu Oktagon 32 a spolu s ním i očekávaná bitva David Kozma vs. Petr Kníže, té se dočkáme již příští týden.

Zdroje:  isport.cz

Nejnovější články