Škodí sám sobě, komentuje Kozma výroky Monstera. Co říká na jeho přestup do RFA?

Škodí sám sobě, komentuje Kozma výroky Monstera. Co říká na jeho přestup do RFA? Staredown Davida Kozmy a Petra Monstera Knížete | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

David Kozma si užívá slunečné léto, do dalšího zápasu zatím zbývá spousta času. Z klidu ho však vytrhl Petr Kníže a jeho silná slova k průběhu jejich vzájemného zápasu.

Spokojený šampion Oktagonu David Kozma v posledním videu z vlastní produkce prozradil, že si přes léto užívá zasloužené volno. “Přes prázdniny mám odpočinek, takže se mám výborně. Další zápas je naplánovaný na 3. 12. v Ostravě,” připomněl termín další obhajoby. Štěstí tentokrát zkusí Kaik Brito, jemuž titulová šance jen o vlásek unikla v duelu s “Monsterem”. Ani Petr Kníže ovšem na “Růžového pantera” nedokázal vyzrát, Brito je tedy další na řadě.

Do začátku přípravy na brazilský rychlík ještě Kozmovi zbývá spousta času, naplno začne makat až v září. Se soupeřem je nadmíru spokojen. “Na Brita si věřím, nesmím to prostě po**at. Když udržím plán a nezpanikařím, neudělám chybu, tak bych měl vyhrát.” Král welteru je přesvědčen, že už v kleci narazil na těžší soupeře, například Apollo je podle něj nebezpečnější. “Myslím si, že Apollo je nejtěžší soupeř z celé té divize. Brita samozřejmě nepodcením, je to hodně kvalitní soupeř, ale myslím, že Apollo byl těžší.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Jedna z otázek mířila na průběh zápasu. Kozma se evidentně už nyní začíná připravovat na možnost, že o vítězi rozhodnou bodoví sudí. “Vždycky to chci ukončit před limitem, ale je možné, že to zase dopadne na body. Já jsem bohužel takový bodový zápasník,” řekl, ale vzápětí dodal, že ho mnohem více těší, když si pro vítězství dojde dřív. Jako příklad uvedl Bojana Veličkoviče, kterého vyřídil ve čtvrtém kole. “Ta radost je o hodně větší, než když porazím někoho na body, třeba Knížáka.”

Značnou část vlogu věnoval právě veteránovi domácí scény, jenž byl nedávno potvrzen jako další akvizice organizace RFA. Kozma jeho rozhodnutí chápe. “Dalo se to čekat. Monster už má nějaký věk, už je na sklonku kariéry, takže jestli mu RFA nabídlo nějaké lepší peníze, tak se mu nedivím, že tam přešel.” Panter dodal, že by Kníže v Oktagonu zůstal pouze pod podmínkou, že by okamžitě dostal druhou šanci v odvetě. “Tu by mu ale určitě nedali, protože jsem zápas vyhrál jednoznačně. Takže se mu nedivím. Šel za penězi, šel si ještě na konci kariéry vydělat.”

Zdá se, že se Kníže přes prohru s Kozmou zatím ještě nepřenesl. Tomu nasvědčuje i nedávné prohlášení, které se dostalo i k jeho přemožiteli. “Slyšel jsem nějaké vyjádření, že kdybych se prý v pátém kole nepo**al, tak by mě knockoutoval (smích). Absolutně nechápu, proč to Petr říká, shazuje se, škodí sám sobě. Jestli si ten zápas pustí, tak uvidí, že jsem vyhrál všech pět kol.” David dodal, že by podle této logiky dospěl k podobným závěrům. “Kdybych uvažoval stejně jako on, tak bych řekl, že se po**al s Britem, protože ho tam válel na zemi. To, co řekl, absolutně nedává smysl.”

V tomto ohledu se s “Monstrem” evidentně neshodne. To ale neznamená, že českou legendu nerespektuje. “Chtěl bych hodně dlouho zápasit, v tomhle je třeba Monster pro mě vzor, že zápasí v tolika letech,” řekl a zadoufal, že se bude MMA věnovat minimálně stejně dlouho jako on. A co chystá po ukončení kariéry? Nad tím zatím příliš nepřemýšlí, chtěl by ale zůstat v branži. Zajímala by ho práce trenéra, také si dovede představit, že se bude věnovat dětem. Další variantou je práce pro organizaci Oktagon, ale už mimo klec. Na to je však zatím příliš brzy.

Zdroje:  David Kozma - YouTube

Nejnovější články