Je vyrovnáno! Vémola se v „Odvetě století“ pomstil Véghovi, obhájil titul a ohlásil důchod

Je vyrovnáno! Vémola se v „Odvetě století“ pomstil Véghovi, obhájil titul a ohlásil důchod Karlos Vémola vyhrál nad Attilou Véghem a vyrovnal tak skóre. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Veni, Vidi, Vici, tohle si může po dnešku říkat Karlos Vémola, který ve druhém kole uškrtil velkého rivala a kamaráda Attilu Végha a pak ohlásil odchod do sportovního důchodu.

Trvalo 4 a půl roku, než se uskutečnila „Odveta století“ mezi kamarády v životě, ale rivaly v kleci - Attilou Véghem a Karlosem Vémolou. O šanci dostat možnost oplatit svému soupeři porážku snil český Terminátor od jejich minulého zápasu, když mu tehdy Slovenský borec uštědřil před tehdejší vyprodanou O2 Arenou tvrdý knockout v prvním kole.

Za tu dobu Karlos odbojoval 11 zápasů, zatímco Attila žádný. Během pár měsíců se ale slovenský vyzyvatel dostal z oplácaného trenéra zpět do skvělé formy a do zápasu nastupoval jako favorit. Ještě aby ne, Karlosův poslední zápas totiž dopadl pro českého borce katastrofálně, když jej Véghův svěřenec „Pirát“ Krištofovič tvrdě knockoutoval v prvním kole.

Český bojovník si ale neúspěch nepřipouštěl a do zápasu s Véghem šel s odhodláním vyhrát, ať to stojí cokoliv. Nejenom, že se chtěl pomstít za tvrdou porážku, ale chtěl také obhájit svůj titul v polotěžké váze Oktagonu a navíc oznámil, že tato odveta bude jeho poslední zápas a je jasné, že nechtěl uzavřít svoji bohatou kariéru porážkou.

447748803_18351341539105636_1577721752064857553_n Attila Végh háže Karlose Vémolu na podlahu oktagonu. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

A podle toho taky Terminátor zahájil zápas. Začal Végha hned tlačit a okamžitě diktoval tempo. Attila sice kontroval z ústupu, ale i tak jej Karlos nahnal na klec a nakonec jej i hodil, což pro slovenského vyzyvatele nebylo dobré znamení. Po chvíli se ale Attila přece jen postavil a nakonec to byl on, kdo Terminátora hodil na zem.

Dlouho jej ale dole neudržel a zápas se znovu přenesl do postoje, kde Attila opět velice dobře kontroval z ústupu a několikrát Karlose nebezpečně trefil. Český bijec ale nepolevoval a opět zatlačil soupeře na klec. Tam Attila ukazoval dobrou obranu proti strhům, a Karlos svoji buldočí povahu a skvělou fyzičku. Když svého soupeře nemohl vzít na zem, alespoň jej mlátil ranami. První kolo tak skončilo vítězstvím českého terminátora.

I ve druhém kole naletěl Karlos do Attily, jako by mu dlužil peníze. Znovu jej připlácnul na pletivo a netrvalo dlouho a Attila se proletěl na zem. Chvíli byli oba borci v guardu, ale ten Karlos rychle přešel a rovnou do arm trianglu, kterým začal Végha škrtit. Ten sice dokázal poměrně dlouho vzdorovat, ale pro svoji obranu nedělal vůbec nic a za chvíli poplácal Karlose po rameni na znamení, že se vzdává.

Nadšený Terminátor vyskočil a samou radostí dal Attilkovi pusu na čelo. Nejen, že obhájil titul, ale ještě vyhrál nad soupeřem, který mu kdysi uštědřil nejtvrdší porážku v životě. Naopak Attila byl z porážky dost smutný, ale nakonec ji vzal jako chlap a pogratuloval Karlosovi, o kterém řekl, že byl dnes lepším bojovníkem.

Karlos poté sundal rukavice na znamení odchodu do důchodu. Nepoložil je však na podlahu oktagonu, jak je zvykem, ale jednu rukavici dal promotérovi Ondřeji Novotnému a druhou odevzdal týmu Attily Végha, přičemž prohlásil, že pokud jej budou chtít povolat z důchodu pro trilogii, mají mu dát vědět.

Vypadá to, tak, že i přes „odchod“ do důchodu se možná ještě dočkáme třetího zápasu mezi těmito dvěma kamarády, ale zároveň velkými rivaly.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články