Silák Eddie Hall si odbyl premiéru v MMA, v bizarním zápase zdemoloval bratry trpaslíky

Silák Eddie Hall si odbyl premiéru v MMA, v bizarním zápase zdemoloval bratry trpaslíky Eddie Hall v zápase proti dvěma soupeřům | zdroj: Getty Images

Netradiční zápasy nejrůznějších existencí se v posledních letech těší nebývalé popularitě, v Anglii včera svůj první turnaj uspořádala organizace World Freak Fight League, na startovce byl i jeden český zástupce.

Premiérový turnaj přinesl 6 zápasů nejrůznějších pravidel a formátů. Objevil se i Tadeáš Veselý, asi nejnenáviděnější postava Clash of the Stars. Velký dojem ale v Anglii neudělal, odklepal totiž už po pár vteřinách kvůli zraněnému ramenu. Náhoda?

Mnohem zajímavější byl hlavní zápas večera, v němž se známý strongman Eddie Hall (nejsilnější muž roku 2017) postavil bratrskému duu Nefatti Brothers z Polska, kteří už se v minulosti ukázali v souboji dva na dva v organizaci FAME MMA. Duel s mnohem větším strongmanem nicméně působil nesmyslně už na první pohled, jelikož polská dvojčata proti bezmála 170kilovému silákovi působili jako trpaslíci. Dohromady navážili jen 132 kg. Hall navíc není žádný začátečník, má na kontě několik boxerských zápasů a často trénuje například po boku šampiona UFC Toma Aspinalla či krále těžké váhy kickboxu Rico Verhoevena.

Přesto polští bratři neskrývali sebevědomí, Hallovi se během tiskových konferencí vysmívali a dokonce mu během staredownu dali facku, což málem vyústilo ve rvačku. Do zápasu ale nastoupili s chytrou strategií, jak přežít – drželi se od Eddieho na velkou vzdálenost a snažili se najít vhodnou chvíli k útoku. Pro diváky to ale žádná zábava nebyla, v prvních dvou kolech totiž nepadl jediný úder.

Závěr duelu to ale divákům vynahradil. Třicet vteřin před koncem totiž bratři vyrazili do útoku. Hall jednoho z nich nejprve odhodil jako pytel brambor, a když se zvedl, knockoutoval ho tvrdým hákem, takže zůstal bezvládně ležet na zemi. To ale nebyl konce, jakmile jej totiž vynesli z klece, pokračovalo se jeden na jednoho. Polák se sice snažil utíkat, ale Hall ho nakonec dostihl, dostal ho pod sebe na zem a doufal, že rozhodčí zápas automaticky ukončí, k tomu ale nakonec musel dát několik lehčích úderů.

Při pohledu na podobné zápasy se nicméně nejde ubránit dojmu, že je jen otázkou času, než nějaký z podobných freak fightů skončí tragédií, když do nich často nastupují lidé, kteří nemají ani nějaké minimální základy, neumí bezpečně padat apod. Hall by se také mohl poměřit s adekvátnějším soupeřem typu Karlos Benda.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články