Strongman Eddie Hall se chystá na MMA zápas, na tréninku šel po kopu do hlavy k zemi

Strongman Eddie Hall se chystá na MMA zápas, na tréninku šel po kopu do hlavy k zemi Eddie Hall | zdroj: Getty Images

S titulem "Nejsilnější muž světa" z roku 2017, se Angličan Eddie Hall nespokojil a rozhodl se, že svou nelidskou sílu otestuje také v bojových sportech. Za pár týdnů jej čeká premiéra v kleci, a tak dal nahlédnout, jak je na tom.

S bojovými sporty začal Eddie Hall v roce 2020, když dostal výzvu k boxerskému zápasu od Hafthora Bjornssona, který krátce předtím překonal jeho rekord v mrtvém tahu. Do ringu nakonec nastoupili v březnu 2022 a Islanďan zvítězil s přehledem na body.

Halla to ovšem neodradilo a 17. února ho v Kataru čeká premiéra v kleci, půjde navíc o 4členný vyřazovací turnaj. Jeho úvodním soupeřem bude Mitchell Hooper, nejsilnější muž loňského roku. Na druhé straně pyramidy by se proti sobě měli postavit strongman Brian Shaw a britský kulturista a herec Martyn Ford. 

V rámci přípravy spojil Eddie síly s prozatímním šampionem UFC Tomem Aspinallem, kterého čas od času navštíví v tělocvičně a o střípky z tréninků se pak s fanoušky podělí na sociálních sítích. Nedávno si třeba na vlastní stehno otestoval, jak účinnou zbraní mohou být lowkicky.

Jelikož se ale zápas blíží, přišla tentokrát řada na ostřejší sparringy. "Dělám MMA okolo 4 měsíců. Je to dost těžký přechod. Předtím jsem celkem dlouho trénoval box, který mě pro MMA naučil pár zlozvyků. Dneska to bude něco úplně jiného, máme tady chlapy, kteří jsou 205 centrimetrů vysocí, kteří jsou zkušení. Každý, s kým dnes budu bojovat, je profi bojovník," uvedl Hall video.

Hned v prvním kole sparringů si pak vybral pořádnou porci smůly. Od dvoumetrového parťáka totiž schytal kop přímo do hlavy. Ten sice sám o sobě nevypadal nikterak rázně, přesto Eddieho poslal k zemi. Knockout z toho ale naštěstí nebyl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený - (@eddiehallwsm)

V dalších kolech si pak Hall vyzkoušel, jaké to je bojovat s někým velmi pohyblivým, nebo že samotná síla v kleci nestačí. Jeden z fighterů ho totiž přišpendlil na pletivo a tam ho kontroloval. Jak se ale říká – Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Zda to bude platit i v Eddieho případě, se snad dozvíme už 17. února. Na celé video z jeho přípravy se můžete podívat zde.

Zdroje:  Eddie Hall the Beast – Youtube

Nejnovější články