Obři v ringu překvapili, po dvou počítáních se nakonec radoval Hora ze Hry o trůny

Obři v ringu překvapili, po dvou počítáních se nakonec radoval Hora ze Hry o trůny Hafthor Bjornsson po vítězství nad Eddiem Hallem | zdroj: Profimedia

Bývali kamarádi, spor na soutěži o Nejsilnějšího muže světa z nich ale udělal nepřátele, kteří se proti sobě postavili do ringu.

Zápas, o kterém se mluvilo jako o nejtěžším boxerském souboji historie, začal v překvapivě vysokém tempu. Po chvíli ale jako by si oba siláci uvědomili, že je čeká 6 kol po 3 minutách a viditelně zvolnili. Zatímco Haftor Bjornsson, představitel Hory ze Hry o trůny, sázel na techniku a snažil se využívat výškové převahy, Eddie Hall věřil své ryzí síle. Kryl se pouze jednou rukou a tou druhou se snažil soupeři urazit hlavu.

Do druhého kola Hall nastoupil s pořádnou vervou a hned prvním úderem poslal Haftora přes půl ringu do provazů. Přestože se Islanďan nezdál nijak výrazně otřesen, byl rozhodčím počítán. Pár vteřin před koncem třetího kola to ale Angličanovi vrátil i s úroky, když trefil tvrdou zadní a sestřelil ho k zemi.

Hallovi postupně docházely síly, přesto jeho údery zůstávaly nebezpečné. Bjornsson využíval prakticky jen přední jab a zadní overhand, ale to mu bohatě stačilo. Na začátku posledního šestého kola poslal Eddieho k zemi podruhé a v podstatě tak zpečetil své vítězství 47:44 na body, na němž se shodli všichni rozhodčí.

Sympatické bylo, že si oba siláci po zápase podali ruce. Rozhádali se prý v roce 2017, když Hall získal titul Nejsilnější muž světa o jeden bod právě před Haftorem, kterému byl předtím v jedné z disciplín odebrán za ne úplně správnou techniku. Islanďan poté Brita obvinil z podvodu a oheň byl na střeše.

"Pochopitelně vypadal pořád trochu naštvaný. Prohrál zápas, takže se to dá chápat, je v tom hodně emocí. Zažil jsem to. Pokud bude chtít odvetu, tak ji přijmu, žádný problém," nechal se hned po zápase slyšet Bjornsson a směrem ke svému soupeři měl i slova chvály: "Poslal mě k zemi, to se mi na tréninku nikdy nestalo, opravdu umí praštit tvrdě. Smekám před ním klobouk. Ale dnes vyhrála technika."

Islandský obr si prý trénink boxu opravdu zamiloval a rád si vyslechne nabídky na další zápasy. V hledišti byl přítomen kulturista a herec Martyn Ford, kterého na konci dubna čeká duel s íránským Hulkem a pokud vyhraje, mohl by být souboj s Bjornssonem další na řadě. "Nejstrašnější muž světa" by koneckonců nebyl proti, z technického stylu Hory byl totiž dost zklamaný. "Knockoutoval bych ho, stoprocentně bych zvítězil," nechal se slyšet.

Na celý zápas se můžete podívat na tomto videu.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články