Jsem připravený šokovat svět, hlásí Jakub Tichota, který se v Bratislavě pokusí zastavit rozjetého Keitu

Jsem připravený šokovat svět, hlásí Jakub Tichota, který se v Bratislavě pokusí zastavit rozjetého Keitu Jakub Tichota | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Losene Keita o titulovou bitvu na turnaji Oktagon 42 nepřijde, promotér Ondřej Novotný už našel náhradníka.

“Novým soupeřem je princ českého MMA Jakub Tichota, který je v plném tréninku na zápas v O2 areně,” oznámila organizace Oktagon MMA. Zprávu následně potvrdil také Ondřej Novotný v pořadu MMA letem světem, kam si přizval i odvážného náhradníka. Tichota přiznal, že byl z nabídky nadšený, byť zaskakuje na poslední chvíli. “Je to fakt super, super možnost, ideální příležitost. Hrozně se na ten zápas těším. Chci být šampion,” řekl s tím, že Keitu už má nějaký čas ve svém hledáčku. “Věřím si, že ho dokážu porazit.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zda nabídku vezme, o tom nemusel dlouho přemýšlet, ačkoli bude mít na přípravu jen něco málo přes týden. “V tělocvičně jsem pořád, celý den, takže i zpětně můžu říct, že jsem absolvoval kemp,” vysvětlil. Navíc se už pomalu chystal na květnovou bitvu v O2 areně, jeho soupeřem měl být Ahmed Vila. Největší problém je podle něj váha, s ní se bude muset trochu poprat, ale je přesvědčen, že si s touto výzvou poradí.

Ondřej Novotný v této souvislosti poukázal na obrovský rozdíl v žebříčku Fight Matrix. Zatímco Tichota se pohybuje kolem 417. příčky, Keita drží 44. pozici. “Chimp” ale nevnímá, že by mezi ním a šampionem lehké váhy byl takový rozdíl. “V tom případě jsem připravený shodit Matrix,” usmál se na promotéra.

Třiadvacetiletý zástupce Reinders MMA přitom o titul bojoval koncem minulého roku, opasek ale získal Mate Sanikidze, jenž nyní nemůže nastoupit kvůli zraněnému ramenu. “Zápas se Sanikidzem nám ukázal, na čem pracovat,” zavzpomínal na svou první titulovou příležitost. Na kondici tolik pracovat nemusel, šlo spíše o taktiku, techniku a další detaily. “Fakt jsem makal, ani jsme s přítelkyní nejeli na žádnou dovolenou.” Dřinu za posledních pět měsíců nyní bude chtít pořádně zúročit. Moc dobře si totiž uvědomuje, že by ho úlovek v podobě “Černého pantera” vystřelil opravdu vysoko.

“Určitě budu hledat cestičky k ukončení. Jsem připravený na pět kol, bude to tvrdá řežba, ale viděl bych tam i cestičky, jak si dojít pro finiš. A o to se pokusím.”

Keitovi nic vzkazovat nechtěl, na výměny názorů mu už mu asi žádný čas nezbyde. To hlavní podle něj uvidíme až v kleci. “Jsem připravený šokovat svět,” slíbil fanouškům. Zápas o prozatímní titul v pérové váze se uskuteční 29. dubna v Bratislavě.

Zdroje:  MMA letem světem , Oktagon MMA - Instagram

Nejnovější články