Keita zdemoloval švédského thaiboxera a jde si pro druhý opasek Oktagonu

Keita zdemoloval švédského thaiboxera a jde si pro druhý opasek Oktagonu Samuel Bark na Keitu nestačil | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion lehké váhy Losene Keita nenechal ve své premiéře v pérové váze nikoho na pochybách a dominantním způsobem zvítězil nad thaiboxerem Samuelem Barkem. Po zápase pak vyzval šampiona divize Mateho Sanikidze.

Losene Keita vlétl do Oktagonu jako uragán a zanechal po sobě velké škody. Pouhých 182 dní trvala jeho cesta na samotný vrchol divize lehké váhy největší domácí MMA organizace. Za sebou nechal taková jména, jakými jsou vycházející hvězda Ronald Paradeiser či veterán Ivan Buchinger, a v MMA stále neokusil hořkost porážky.

Šampion lehké váhy se naposledy domácím fanouškům představil na galavečeru Oktagon 38 v pražské O2 areně, kde svedl parádní postojářskou bitvu s excelentním kickboxerem Milanem Palešem. Po zápase pak odhalil své další plány.

„Mám další sen, chci být dvojitým šampionem,“ prohlásil tehdy. Organizace si tak pro jednu ze svých největších hvězd připravila testovací zápas v rámci pérové váhy. Jeho první soupeř v nižší váhové kategorii ale rozhodně nebyl žádné ořezávátko. Osm vítězství, jediná prohra, tři ukončení kolenem, taková byla vizitka švédského thaiboxera Samuela Barka.  

Ten před zápasem přiznal promotérovi Palu Nerudovi, že jej trochu sžírá nervozita před zaplněnou halou v Mnichově a v zápase to rozhodně bylo znát. Nastoupil totiž s přílišným respektem. To "Černý panter" již od prvních vteřin vkládal do svých úderů maximální sílu a s každým zásahem se snažil urvat soupeři hlavu.

Bark ale přece jen ustál úvodní tlak a snažil se Keitovi tvrdými lowkicky zničit přední nohu. Tomu silné kopy nechutnaly, což dokazovaly časté změny gardu. V druhém kole ale přece jen Keita převzal otěže, daleko víc si soupeřovy kopy hlídal a začal se prosazovat tvrdými kombinacemi, což se projevilo na barvě Švédova obličeje.

S koncem kola pak přišla tvrdá zadní Keity, která Barkem viditelně otřásla. Ten tak měl minutovou přestávku na rozdýchání, nicméně stačilo pouhých 30 vteřin závěrečné pětiminutovky a bylo vymalováno. Belgický přízrak jej poslal levým zvedákem na zem a tam jej zasypal tvrdými údery, po kterých rozhodčí ukončil zápas.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Svou první prověrku v pérové váze tak Keita zvládl na výbornou a po zápase vyzval očekávané jméno. „Sanikidze, kde jsi?“ volal na nedávno korunovaného šampiona divize. Promotér organizace Ondřej Novotný poté prozradil, že je již s manažerem bojovníka domluven a nabídl i možný termín tohoto duelu šampionů.  

Tím by měl být turnaj na konci dubna, který se koná na stadionu Ondreje Nepelu v Bratislavě. Informaci potvrdil samotný zápasník na pozápasové tiskové konferenci, kde odhalil, že jeho příští zápas se bude odehrávat opět v pérové váze. „Jsem velmi zaneprázdněný muž, nyní chci vyzvat Sanikidzeho a poté můžu obhajovat titul v lehké váze,“ odpověděl na otázku novinářů, zda bude v jeho příštím zápase čelit právě gruzínskému šampionovi, nebo bude obhajovat pás lehké váhy v odvetě proti Ronaldu Paradeiserovi, který včera předvedl dominantní výkon s Vlado Sikicem.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články