Prohry se nebojím. Neporažený Keita popsal svůj přístup k zápasům a prozradil, koho chce do klece příště

Prohry se nebojím. Neporažený Keita popsal svůj přístup k zápasům a prozradil, koho chce do klece příště Losene Keita | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Hladový "Černý panter" si jde pro další kořist. O svém vítězství nepochybuje, zároveň ale počítá s tím, že půjde o dosud nejtěžší zápas.

Losene Keita vlétl do Oktagonu jako uragán. Nejprve knockoutoval Karola Ryšavého, následně si vítězstvím nad Ronym Paradeiserem zajistil prozatimní titul, aby ho pak v červnu vyměnil za ten "pravý", když totálně deklasoval Ivana Buchingera. A nesmíme zapomínat ani na vítězství nad elitním kickboxerem Milanem Palešem, byť bylo dost sporné.

Už tento víkend se "Černý panter" vrátí do akce. V Mnichově v Oktagonu přivítá Švéda Samuela Barka.  Zkušeného thaiboxera, který na konci roku 2021 přesedlal na MMA a zatím se s tím nepáře podobně jako Keita. Během své krátké kariéry stihl už 9 zápasů a z nich prohrál pouze jediný, navíc na tzv. split decision, jeden ze tří rozhodčích ho tedy viděl vyhrát.

"Samuel Bark je velmi dobrý bojovník. Já beru každý zápas vážně. Jestli to bude můj nejtěžší zápas v Oktagonu? Nevím, možná jo, možná ne. Ale v mé hlavě to je nejtěžší zápas, jaký jsem v životě měl. Stejně jako každý jiný soupeř. I další protivník, se kterým se potkám, bude ten nejtěžší. Tohle nastavení mysli mě udržuje nabroušeného v tréninku i v zápasech," vysvětlil Keita svůj přístup v rozhovoru pro Flashcore. "Nebojím se, že prohraju nebo něco takového. Není na mě žádný tlak. To můj soupeř je vždy pod tlakem, protože já to mám ve své hlavě pořád 0-0. Soustředím se jen na svůj výkon. Vím, že v tělocvičně tvrdě makám a jednou přijde čas, kdy prohraju, ale myslím, že to teď ještě nebude."

Ačkoliv se teď Losene plně soustředí na souboj s nebezpečným Švédem, v hlavě už má dalšího soupeře. Terč si na záda namaloval Mate Sanikidze, když loni v prosinci získal po vítězství nad Jakubem Tichotou pás pérové váhy a na sociálních sítích se začal navážet právě do Keity. Tomu to sice přišlo vtipné, Gruzínec u něj ale ztratil respekt, když následně vzájemný zápas odmítl.

"Sanikidze je teď pro mě priorita. Nejprve Bark a pak si půjdu pro Sanikidzeho. Byl jsem to já, kdo porazil Ivana Buchingera a od toho dne říkám, že chci bojovat o titul v 66," připomněl Keita své další plány. Mate prý sice může utíkat, ale stejně se neschová. "Měl velké řeči, takže si myslím, že ten zápas potřebuje."

Je jasné, že pokud Keita bude i nadále pokračovat v zápasové krasojízdě, brzy jej budou chtít angažovat největší světové organizace. On sám na to ale nespěchá, ve 25 letech má koneckonců času dost a působení v Oktagonu si opravdu užívá. "Mám rád fanoušky, rád bojuju před velkým publikem. Oni mají někdy větší publikum než UFC, tak proč spěchat? 

Do UFC má namířeno také Bark. Ten zápas s Keitou vnímá jako šanci ukázat světu, že je na nejslavnější organizaci připraven. "Nevidím to na plný počet kol, bude to mít rychlý konec," slibuje. Kdo si důležité vítězství nakonec připíše, se dozvíme už v sobotu. Turnaj Oktagon 39 startuje tradičně v sobotu v 18:00 hodin, přímý přenos bude možné sledovat na platformě oktagon.tv.

Zdroje:  frontkick.online , Flashcore

Nejnovější články