Dravec Keita vyřídil Buchingera dříve než Conor McGregor, teď ho chce připravit i o druhý šampionský pás

Dravec Keita vyřídil Buchingera dříve než Conor McGregor, teď ho chce připravit i o druhý šampionský pás Losene Keita oslavuje vítězství nad Ivanem Buchingerem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na turnaji Oktagon 33 se přepisovaly dějiny. Největší česko-slovenská MMA organizace poprvé zamířila do Německa, kde chtěla ukázat zápasy na světové úrovni. Jedním z nich byl také souboj o krále lehké váhy, o nějž zabojovali Keita s Buchingerem.

Buchinger sice Keitu hned v úvodu maličko zaskočil spinning back fistem, pak už ale úřadoval “Černý panter”. Ivana dvakrát za sebou tvrdě zasáhl ze zadní ruky, údery s ním viditelně otřásly. Okamžitě se tedy pokusil přenést boj na zem, na to byl ale Keita připravený, reagoval pohotovým sprawlem. Buchinger se i poté snažil o takedowny, ty se mu ale nedařily, v postoji fasoval další zásahy. V polovině prvního kola si mohl chviličku vydechnout, jelikož Keitovi vypadl chránič. Následně zahájil ofenzívu, Losene ovšem rychle přebral a Buchingera zatlačil na pletivo, kde ho trápil devastujícími háky. Zhruba po pěti úderech se Ivanovi podlomily nohy. A právě v tu chvíli rozhodčí zápas ukončil. Keita porazil Buchingera po třech minutách, tedy o 40 vteřin dříve než Conor McGregor, kterého před bitvou často zmiňoval.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Frankfurtská Festhalle se začala otřásat v základech, početná výprava fanoušků nového šampiona se totiž pustila do bouřlivých oslav. Ondřej Novotný musel Keitu dokonce poprosit, aby je trochu uklidnil. Šampion poděkoval trenérům a vzdal hold soupeři, zároveň rovnou oznámil, že s ním má další plány. “Nechci Ivanovi vzít všechno, je to skvělý chlap, ale mým snem je také stát se dvojnásobným šampionem. Chci i pás v 66.” Promotér naznačil, že šanci zabojovat o titul pérové váhy zřejmě dostane.

Na tiskové konferenci se Losene dozvěděl, že si svým výkonem zasloužil také bonus za výkon večera, od Tipsportu tedy obdrží 2 tisíce eur. Keita nijak neskrýval velkou radost. “Cítím se skvěle, ale jak jsem řekl, nejsem překvapený. Vím, čeho jsem schopen, proto jsem chtěl Ivana. Věděl jsem, že ho můžu porazit, a to díky rozdílnému stylu,” vysvětlil. “Nikdo to takhle nezvládl, dokonce ani Conor McGregor to takhle nezmákl,” vzpomněl na hvězdného Ira.

Následně potvrdil, že chce opravdu získat i titul v pérové váze, shazování pro něj údajně problematické nebude. “Nejsem tak velký v lehké váze, shazuju zhruba 5 kilogramů,” reagoval Keita. “Myslím si, že 66 kg zvládnu, běžně mám zhruba 75 kilo. Takže ano, zvládl bych to. Potřebujete aktivního šampiona.” Keita dodal, že si bere příklad z Davida Kozmy, kterého v předchozích rozhovorech pochválil za aktivitu.

Buchinger se na tiskovku nedostavil, k hořké porážce se ale vyjádřil na Instagramu. “Vždy musí jeden prohrát, tentokrát jsem to byl já. Soupeř byl na mě velmi dobře připravený, poznal mou slabinu,” prohlásil a zmínil, že právě v prvním kole je nejzranitelnější, ve většině svých prohraných zápasech byl totiž knockoutován v úvodní pětiminutovce.

Také poděkoval za pozitivní komentáře a podporu od věrných fanoušků. Ne všichni mu ale projevili respekt. “Nejsem smutný jen z prohry, ale hlavně z vás, kteří mi píšete svá moudra pod mé statusy. Každý má šanci vyzkoušet si, čím vším my bojovníci procházíme, jakou sílu dáváme do každé přípravy. Každodenní dvoufázové tréninky, hubnutí 10 až 15 kil, nemluvě o tom, jaké to je bojovat po půlnoci, být tělem a duší stoprocentní, když jiní už dávno spí. Pro vás je bojovník dobrý jen do té doby, kdy vyhrává, když udělá chybu, hned ho osočujete,” posteskl si. Všechny rozumbrady pak vyzval, aby přišli do tělocvičny a ukázali, že to zvládnou lépe.

Závěrem zdůraznil, že se do klece brzy vrátí. “Pokračuji dál, v následujícím zápase nastoupím silnější. Soupeři gratuluji.”

Výsledek zápasu krátce okomentoval na sociálních sítích i Ondřej Novotný a pro nového šampiona měl jen slova chvály. “Fantastický talent a skvělý kluk! Má kolem sebe velmi zdravé prostředí. Zároveň se rozhodně nic nezměnilo na výjimečnosti Bukiho. Tento sport je strašlivě krutý, vteřina rozhodne o tom, že neprodáte nic z toho, co jste do sebe měsíce a roky postupně soukali. Navíc pak posloucháte silné výroky jiných o tom, jak a co jste měli udělat. Klobouk dolů před Ivanem, rozhodně nekončí, naopak.”

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články