Buchingerův přemožitel odolal tlaku soupeře i diváků a uhájil post šampiona, hned poté si domluvil další zajímavý zápas

Buchingerův přemožitel odolal tlaku soupeře i diváků a uhájil post šampiona, hned poté si domluvil další zajímavý zápas Salahdine Parnasse | zdroj: Profimedia

Salahdine Parnasse včera potvrdil své kvality a i přes počáteční problémy nakonec Poláka Rutkowskiho uškrtil. Rozjetý Francouz by teď rád rozšířil sbírku svých šampionských opasků.

Francouzský bojovník Salahdine Parnasse, který v minulosti deklasoval například Ivana Buchingera, patří v pouhých 24 letech k největším hvězdám evropského MMA. O tom ostatně přesvědčil fanoušky také na včerejším turnaji KSW 68, kde v titulovém zápase pérové váhy dokázal porazit šampiona organizací Babilon a FEN Daniela Rutkowskiho, čímž obhájil pás a v rámci profesionální kariéry vybojoval už sedmnácté vítězství.

Polák Rutkowski, jehož hlasitým skandováním podporovala vyprodaná hala v jeho rodné Radomi, navíc nebyl vůbec jednoduchým soupeřem. V prvních dvou kolech Parnassemu nedával moc prostoru, útočil na něj tvrdými kombinacemi a několikrát ho natlačil až k pletivu, kde se ho nepříjemnými klinči snažil připravit o energii.

Parnasse sice předvedl několik povedených takedownů a dokázal také slušně kontrovat, ale bylo evidentní, že mu krátká vzdálenost, kterou se Polák snažil neustále udržovat, úplně nevyhovuje. Ve třetím kole proto přidal na pohybu a rychlosti, čímž se mu povedlo Rutkowskiho poměrně unavit, takže se daleko snáze dostával přes jeho obranu a několikrát ho zasypal sprškou úderů.

Vše navíc Parnasse ještě více zúročil ve čtvrtém kole. Hned na začátku totiž parádním high kickem trefil protivníka přímo do hlavy a doslova ho tím posadil na zadek. Na zemi ho poté začal freneticky mlátit, což ale poměrně překvapivě ještě k ukončení nevedlo.

Rutkowski se totiž z posledních sil dokázal z této nepříjemné pozice vymanit, a dokonce se mu podařilo postavit na nohy, takže to v jeden moment vypadalo, že je z nejhoršího venku. Parnasse se mu ale mezitím dostal na záda, obtočil mu paži okolo krku a strhl ho zpátky na podlahu. V tu chvíli už byl Rutkowski bez šance a po krátkém škrcení byl nucen odklepat.

Ihned po tomto vítězném momentu opustil Parnasse klec a vydal se za šampionem lehké váhy Marianem Ziolkowskim, se kterým si vyměnil několik slov. V krátkém pozápasovém rozhovoru poté Francouz prozradil, že ho vyzval ke společnému zápasu a že tato výzva byla přijata. Vypadá to tedy, že máme v KSW zaděláno na další superfight.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články