Karlose Vémolu čeká náročná operace, prozradil promotér Oktagonu

Karlose Vémolu čeká náročná operace, prozradil promotér Oktagonu zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Český „Terminátor” se v sobotu vrátí do klece, aby potvrdil pozici šampiona polotěžké váhy. V příštím roce se zřejmě uskuteční odveta s Attilou Véghem, pak ale přijde na řadu nucená pauza.

O dalších plánech Karlose Vémoly promluvil Pavol Neruda v rozhovoru pro Šport.sk. Parťák Ondřeje Novotného je přesvědčen, že v Oktagonu ještě předvede pár dobrých zápasů. „Ještě hodně,” usmál se. „Je to hlavně o jeho zdraví. Karlos si opravdu potřebuje zregenerovat tělo, potřebuje absolvovat nějaké operace, které snesou odklad, proto ty dva zápasy, ale pak už je velmi pravděpodobně bude muset absolvovat. A co se stane potom, to uvidíme.”

Neruda sice neprozradil, čeho se operace týká, ale zmínil, že potrvá celý rok, než se Karlos zcela uzdraví. Také připomněl, že Vémolovi pomalu táhne na 40 let, což je v MMA branži vysoké číslo. Zároveň ale dodal, že si „Terminátor” nejvíce peněz vydělá v kleci, což může být rozhodující faktor. „Nechci říct, že Karlos neumí nic jiného, ale tohle umí nejlépe a má z toho i největší příjmy. Jestli někdo opravdu potřebuje zápasit, tak je to Karlos Vémola.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Dalším velkým zápasem je očekávaná odveta s Attilou Véghem. Promotéři při této příležitosti chtějí posunout hranice a obsadit fotbalový stadion, v hledáčku mají dvě místa. „Bratislavský stadion je větší, takže by to mohlo být opravdu epické. Je nový a krásný, je to místo, na kterém by se to dalo nádherně udělat. V pražském jsou zase výborné podmínky,” uvažoval nahlas. „Problém je v tom, že Slováci rádi vycestují na turnaj do Prahy, ale Češi na Slovensko ne.” Neruda si myslí, že by bez problémů zaplnil celý Eden, o stadionu v Bratislavě už ale trochu pochybuje.

Je naprosto jasné, že se s tímto nápadem pojí obrovská výzva. „Máme nějaké zkušenosti ze Štvanice, to je dobré, že do něčeho takového nejdeme poprvé. Je to podobné – musíme pokrýt celou plochu, nanosit židle, zařídit střechu, klec, světla. Vše je akorát jako na steroidech, musí to být násobně větší.” Jako příklad uvedl světelný set, který běžně používají v O2 areně. Na fotbalovém stadionu by neobstál, jelikož by působil jako malé „lampičky”. A podobných věcí je nespočet.

Do odvety nicméně stále zbývá spousta času. Vše navíc může zkomplikovat Pavol Langer, který se v sobotu pokusí Vémolu odstavit. Pokud by se mu to podařilo, pak by podle Nerudy bylo těžké odvetu vypromovat. „Byl by to daleko větší oříšek. Karlos by se k tomu musel znovu probít,” řekl s tím, že by si po případné prohře musel připsat nějaké výhry, aby zápas dával smysl. „Musel by absolvovat jeden nebo dva dobré zápasy, vyhrát je a ukázat, že je legitimní, aby bojoval s Attilou Véghem.”

V případě Végha ho zase trápí fakt, že „Pumukli” už několik let nezápasil, pokud tedy nepočítáme boxerské duely. „Bude to obrovská nevýhoda. Obrovská. Je to sportovec, pro kterého je to jako jízda na kole. Tělo má relativně mladé a silné… Začne naplno trénovat a dostane se do toho, fyzicky a technicky bude dostatečně připravený, toho se vůbec neobávám. Ale čtyři roky nestál v kleci.”

Zdroje:  ŠPORT.sk

Nejnovější články