Byla čest bojovat v České republice. Vrátím se silnější, říká poslední Vémolův soupeř Lucas Alsina

Byla čest bojovat v České republice. Vrátím se silnější, říká poslední Vémolův soupeř Lucas Alsina Lucas Alsina | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Říkali o něm, že je pouze další potrava. Argentinský rodák Lucas Alsina ale na Štvanici ukázal, že je tvrdý a houževnatý bojovník. S Vémolou sice prohrál, ale vysloužil si potlesk českých fanoušků.

Až z dalekého Buenos Aires přicestoval veterán Bellatoru a argetinský šampion Lucas Alsina. Bez váhání přijal zápas s největší hvězdou domácí scény Karlosem Vémolou. Od začátku podceňovaný bojovník sice prohrál po třech kolech na body, ale ukázal, že s ním polotěžká váha musí počítat. Po cestách v Evropě nám v exkluzivním rozhovoru prozradil, jaký dojem na něj udělali čeští fanoušci a co plánuje do budoucna.

Jak se daří a jak sis užil tvůj výlet po Evropě?

Po zápase jsem měl nějaký čas volno, tak jsem chtěl Evropu trochu více poznat. Měl jsem tu možnost navštívit krásná místa. Prahu jsem prošel hned po turnaji. Pak jsem odcestoval do Curychu, také nádherné město. Byl jsem v Monte Carlu a Barceloně. Každé místo má své kouzlo a jsem rád, že jsem se tam mohl podívat.

A teď již pojďme k Oktagonu. Jak sis užil veřejné vážení a cítil jsi podporu českých fanoušků?

Bylo to skvělé. Na vážení jsem cítil podporu od českých fanoušků a to mě motivovalo. Fandili mi i během zápasu, za což jim děkuji.

Oktagon dělá okolo zápasů velkou show. Zažil jsi někdy něco podobného?

Zápasil jsem ve velkých světových organizacích, ale žádná neměla takovou show a podporu fanoušků, jako má Oktagon. Je to pro mě čest i štěstí zároveň, že jsem bojoval na takovém turnaji před tolika fanoušky.

Jak ses cítil, když jsi vstoupil do vyprodaného kotle na pražské Štvanici?

Namotivovaný a plný energie. Znovu musím říct, že čeští fanoušci jsou naprosto skvělí.

Překvapil Tě Vémola něčím v zápase?

Nepřekvapil. Dělal to co vždycky. Bohužel jsem jeho takedowny nedokázal lépe bránit a nepodařilo se mi ho zranit nějakým úderem v postoji.

Jsi druhým bojovníkem Oktagonu, který dokázal Karlose přetočit z jeho dominantní horní pozice. Jsi překvapený, že jsi to dokázal?

I když jsem byl pod ním, byl jsem velmi pozorný a čekal, až se naskytne příležitost mu utéct. Ve druhém kole jsem ho překvapil, když nechal uvnitř dva háčky. Škoda, že se mi to nepovedlo i ve třetím kole.

Vémolu čeští fanoušci vypískali. Zaznamenal jsi pískání a bučení během zápasu?

Zaznamenal jsem to. Všiml jsem si, že jsou fanoušci rozděleni na dva tábory a jsem rád, že mi fandili. Atmosféra byla opravdu skvělá. Nic podobného jsem nezažil.

Myslím, že jsi mnoho fanoušků překvapil svou silou a vytrvalostí. Myslíš, že v tom dokážeš být ještě lepší?

Jestli jsem překvapil mnohé, kteří ode mě nic nečekali, tak jedině dobře. Nesoudím je, ale teď doufám, že všichni poznali, čeho jsem schopný a že se nikdy nevzdávám.

Říkal jsi, že máš smlouvu na dva zápasy. Kdy tě uvidíme znovu?

Mám ještě jeden zápas před sebou. Připravím se mnohem lépe a všem ukážu svůj potenciál proti soupeři, který chce bojovat v postoji. Závěrem bych chtěl poděkovat Oktagonu, fanouškům i celé České republice. Byla pro mě čest bojovat ve vaší zemi. Brzy se vrátím a silnější.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články