Mistr Jedi na sobotní Štvanici. Musíte najít rovnováhu mezi dobrem a zlem, řiká britský bojovník Akonne Wanliss

Mistr Jedi na sobotní Štvanici. Musíte najít rovnováhu mezi dobrem a zlem, řiká britský bojovník Akonne Wanliss Akonne Wanliss | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Málokterý bojovník přemýšlí o životě tak jako Akonne Wanliss. Tréninkový partner šampiona UFC žije a bojuje dle filozofie Hvězdných válek a sobotní turnaj Oktagonu na Štvanici rozzáří svým světelným mečem.

Svěží vítr vane z Britských ostrovů. Organizace Oktagon MMA podepsala dalšího nadějného britského zápasníka. Akonne Wanliss má tu čest trénovat se šampionem UFC Leonem Edwardsem a na sobotní Štvanici touží naplno ukázat své schopnosti. Sebevědomý bojovník z anglického Wolverhamptonu, milovník Hvězdných válek oplývá silou bojovníků Jedi a jde pro titul pérové divize. Páteční vážení zvládl bez větších problémů, a jak sám říká: Síla bude probuzena.  

V exkluzivním rozhovoru nám Akonne prozradil, jak speciálním bojovníkem opravdu je. Hvězdné války jsou světový fenomén, který ovlivnil několik generací diváků. Akonne je nejen divák ale i člověk, který žije v rovnováze světlé i temné strany Síly. Dokonce by se dalo říct, že se řídí podobnou filozofií jako Jiří Procházka. Zdá se, že Oktagon získal opravdovou hvězdu, která diváky zaujme nejen atraktivním bojovým stylem, ale i postojem k životu.  

Ahoj Akonne, děkuji za tvůj čas. Jak se cítíš pár hodin před tvým zápasem?

Před chvíli jsem přistál v Praze, takže jsem se trošku opozdil s odpověďmi. Jsem akorát na cestě do hotelu. Cítím se naprosto skvěle. Jsem připravený předvést to nejlepší. Cítím se skvěle psychicky i fyzicky. Nemohu se dočkat až fanouškům ukážu, co umím.  

Mohl by ses představit českým fanouškům?

Pro ty, kteří mě ještě neznají. Jmenuji se Akkone Wanliss „The Jedi“. Měřím 185 cm a bojuji v lehké váze. Všechny své zápasy jsem ukončil světelným mečem KO nebo submisí. Miluji britské koláčky Jaffa a samozřejmě Hvězdné války.

Jak jsi se dostal k bojovým sportům?

Jako kluk jsem začal s kickboxem. Chvíli jsem zkoušel i breakdance, ale pak jsem se vrátil zpět k bojovým sportům. Když mi bylo kolem dvaceti, začal jsem to brát opravu vážně. Chtěl jsem se dostat do Glory, ale pak jsem v televizi viděl zápasy UFC a naprosto mě to uchvátilo. Jednou mi můj bývalý trenér kickboxu na facebooku napsal zprávu: kdy se vrátíš na trénink, ty blbče? Byl jsem zrovna na párty, pil alkohol a pařil s kamarády.  Říkal jsem si: Cože? Zítra přijdu trénovat. Přišel jsem s kocovinou, byl jsem unavený, trpěl jsem, ale byl to jeden z mých nejlepších tréninků, kdy jsme spárovali. A tak jsem si řekl, že tohle chci, chci bojovat a bude to můj život.

Máš opravdu zajímavý bojový styl. Sám o sobě tvrdíš, že jsi opravdu speciální. Co chceš přinést do Oktagonu?

Mám 3 KO a 3 submise, takže ukončení 50 na 50 v postoji i na zemi. Považuji se tedy za komplexního bojovníka. Jsem nebezpečný ve všech aspektech boje. Jsem mistr Jedi a Síla mi pomáhá vítězit.

Tvou přezdívkou je „Jedi“. Máš prostě rád Hvězdné války nebo je za tím i něco jiného?

Děkuji za optání. Jsem opravdu velký fanoušek Hvězdných válek a netajím se tím. Přezdívku jsem si vybral proto, že reprezentuje a ukazuje v podstatě filmovou verzi Jing a Jang. Boje dobra a zla. Energii nelze vytvořit, ani zničit. Potřebujete dobrou i špatnou energii, aby mohl svět fungovat. Musíte být mistrem v toku Síly. Ovládat své emoce, svou energii a tím řídit svůj osud. Opravdu tomu uvěřím. Mám rád Jedi i Sithy a rád si pohrávám se všemi koncepty, které se za nimi skrývají. Znát světlou i temnou stranu Síly a její energii. Být mistrem Síly znamená být skvělý Jedi. Je to někdo, kdo není ani na světlé, ani temné straně. Klíčem je rovnováha. Je klíčem k životu a odemknutí právě podstaty života. To je důvod, proč si říkám mistr Síly a žiji a bojuji v naprosté rovnováze.  

Když přišla nabídka z Oktagonu, zvažoval jsi ji nějakou dobu nebo jsi okamžitě přijal?

Byl jsem šampionem FFC a měl s nimi smlouvu. Chtěl jsem obhajovat, ale odložili jejich turnaj, takže se čekání protahovalo. Pak se ozval Oktagon. Nabídku jsem přijal a chtěl se s Oktagonem spojit. Přijal jsem novou výzvu. Dělají nádhernou show a jsem rád, že tu mohu být. Přišel jsem ovládnout lehkou váhu a stát se šampionem. Své premiéry se opravdu nemohu dočkat.

Těšíš se na štvanický turnaj? Jeden z nejkrásnějších turnajů roku.

Vážně se nemohu dočkat a mám radost, že mou premiérou bude právě turnaj na Štvanici, který je opravdu hezký. Dva turnaje za víkend jsou historickou událostí. Mám naplánováno něco speciálního od chvíle, kdy skočím do arény až po okamžik, kdy ji opustím. Přijdu ukázat Sílu v její čisté podobě.

Je něco, co bys chtěl vzkázat českým fanouškům?

Děkuji všem, co si rozhovor přečetli a trochu mě poznali. Těším se, až se před vámi představím a nechť vás provází Síla. Nezapomeňte přinést nějaké Jaffe dortíky a hoďte je po mě.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články