Přijde nový Vlado Lengál, hlásí populární bijec před Štvanicí. Jsem odpočatý, natěšení je enormní

Přijde nový Vlado Lengál, hlásí populární bijec před Štvanicí. Jsem odpočatý, natěšení je enormní Vlado Lengál | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Vládnout v K1, boxu a MMA v takové podobě? Je to můj osobní hrdina za rok 2022. To řekl o Vladimíru Lengálovi promotér OKTAGONU Ondřej Novotný. Rodák ze Znojma loni uhranul svět bojových sportů. Letos si dal trošku oraz, nicméně jeho páteční souboj na Štvanici s Brazilcem Scheckem je jeden z taháků programu. A Lengál hlásí, že je připravený. 


Za rok 2022 jsi stihl celkem 12 zápasů, letos zatím jediný. Takže předpokládám, že natěšení do klece je enormní. 

Extrémně se těším a jak jsem říkal – přijde nový Vlado Lengál. Přicházím jako novej odpočatej bojovník, tak se moc těším. 

Může ti natěšenost v ringu pomoci?

Pomoc to úplně nebude, hlavní je, že jsem si odpočinul. Zapracoval jsem na slabinách, které jsem potřeboval odstranit, což jsem dříve nestíhal. 

Při tréninku v Thajsku jsi nabral čtyři kila ve svalech. Splnilo to účel, chtěl jsi především zesílit?

Potřeboval jsem hlavně odpočinek. Přibral jsem čtyři kila a udržel je. Chtěl jsem zesílit, zapracovat na wrestlingu a aby si tělo odpočinulo od stresu a abych se těšil na ten nejbližší zápas. Já se těším na každý zápas, ale aby to mělo zkrátka hlavu a patu. 

Takže věříš, že forma před pátkem je na maximu? 

Forma je úplně maximální a opravdu se těším, až to zúročím. 

S Brazilcem Scheckem jsi se měl utkat už v únoru v Německu. Pomůže při přípravě, když jdeš v uvozovkách na starého známého?

Určitě s trenéry víme, do čeho jdeme. Makali jsme víceméně jako na Německo (letošní únor), připravovali jsme se na komplexního zápasníka. Není tam žádná specializace, že bych šel o titul se zemařem. Víme, o koho jde, takže to bude věřím v pohodě. 

Jak vidíš jeho silné stránky, a jak naopak jeho slabiny?

Je to zkušený bojovník, který se do ničeho nežene. Má dobrej postoj i zem, což jsou všechno silný stránky. A ze slabin mě napadá pouze, že dlouho nezápasil, to je celý. 

Jaký spolu vlastně máte vztah? Znáte se nějak lépe?

Bavili jsme se po zápase v Mnichově, poté ještě na afterparty a řekli jsme si, že já jsem porazil tvýho parťáka, ty jsi porazil mého, teď si to dáme spolu. Potom tě zvu k sobě do gymu a myslím, že to bude férovej boj. Tohle se mi líbilo. 

Minule jsi mi zmínil, že jasným cílem je titul v Oktagonu. Je nyní tou největší překážkou Losene Keita nebo Mate Sanikidze? 

Uvidíme. Já se k tomu titulu musím prvně dostat, zatím jsem na jedenáctce, když jsme se spolu bavili v lednu, tak jsem byl na desáté… Ale do toho ještě vstoupil Keita a Samuel Bark. Musím pomaličku a potichoučku nahoru v divizi. I když potichoučku ne… Krůček po krůčku a pátek je první krok. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články