Ryšavý přijal podmínku Lengála a je připraven na odvetu v soupeřově disciplíně

Ryšavý přijal podmínku Lengála a je připraven na odvetu v soupeřově disciplíně Vlado Lengál vs. Karol Ryšavý | zdroj: FOTO: Fabriq MMA

Odvety ke sportu prostě patří a na domácí scéně bojových sportů se teď k jedné schyluje. Karol Ryšavý by rád Vladu Lengálovi ukázal, že je lepším bojovníkem. Reparát by klidně podstoupil i v boxerském ringu.

Rok 2022 byl na domácí scéně doslova rokem Vlada Lengála. Znojemský univerzál stihl 12 zápasů, 11 vyhrál. Asi nejvíce mezi fanoušky zarezonoval brutální loket z otočky, kterým favorizovanému Karolu Ryšavému v kleci zlomil čelist. Ten se ale později nechal slyšet, že tuto prohru nebere jako prohru a zápas v jeho vidění skončil bez vítěze. I proto vyjádřil přání, že by si rád v budoucnu dal odvetu.

Lengál samozřejmě vyhrál zcela legitimně, v rozhovoru pro Ruik ale uvedl, že by s odvetou neměl žádný problém, pokud by tedy Ryšavý přistoupil na jeho podmínky. "Mám pro Karola 2 nabídky. Slyšel jsem, že říkal, že se mnou dominoval v postoji. Tak v zápase u nich na Fight Night Challenge v boxu bych mu dal 1. šanci. 2. šanci nabízím za mých podmínek, já přistoupil bez přípravy na jeho váhu do 70 kg, tak teď on ať udělá 66 a nastoupí proti mně v MMA, když neumí uznat prohru."

Netrvalo dlouho a informace se donesla na Slovensko. "Prvá možnosť je, že pôjdeme MMA vo váhe do 66 kilogramov, čo mi veľmi nevyhovuje. Ak by som mal robiť 66, tak by to muselo byť kvôli titulu alebo by tam musela byť nejaká obrovská motivácia," vysvětlil Ryšavý. 

"Druhá možnosť je v boxe. Viem, že Vlado je veľmi dobrý boxer a dokonca je aj šampión, takže kde inde ho poraziť, než v jeho najsilnejšej stránke a ukázať všetkým, že to bol len lucky punch? Zápas v boxe samozrejme prijímam. Musíme iba doladiť, kde to bude. Môže to byť na Fight Night Challenge, pokiaľ by o to mali záujem. Možno by to urobil aj OKTAGON, pretože nedávno mali zápas v boxe aj Gábor s Mikuláškom. Ja už som v plnom tréningovom procese.

Odveta tedy nejspíš nějaký čas zůstane u ledu, než se naskytne příležitost boxerský duel uspořádat. Lengála ale v akci uvidíme už tuto sobotu, na Oktagonu v Mnichově se postaví Deigu Scheckovi, který mu loni porazil tréninkového parťáka Radka Roušala. "Půjdu ho pomstít. Nebude to ale jenom o pomstě. Bude to první příčka k titulu," neskrývá znojemský tvrďák své ambice. Kvůli pásu v největší domácí MMA organizaci by se prý byl ochoten vzdát i titulu mistra ČR v boxu.

Zdroje:  Sport.cz , Ruik.cz , Karol Ryšavý - Instagram

Nejnovější články