Budu šampion, věří "Slávista" Juráček. Jak prožíval první tvrdé KO v profi kariéře?

Budu šampion, věří "Slávista" Juráček. Jak prožíval první tvrdé KO v profi kariéře? Matúš Juráček | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Sešívaný rebel Matúš Juráček má v Oktagonu velké plány. Stále je možné, že se objeví v pyramidě o milion eur, jeho hlavním cílem je však titul šampiona.

Závěr minulého roku ozdobil turnaj organizace Oktagon MMA. Velkou pozornost přitahoval duel Matúš Juráček vs. Alex Lohoré, jelikož se v něm rozhodovalo o dalším účastníkovi v projektu Tipsport Gamechanger. Juráček bohužel na začátku třetího kola schytal úder přímo na spánek. V pořadu Sportovní kavárna potvrdil, že šlo o první tvrdý knockout v jeho profesionální kariéře.

Nutno říct, že se Lohoré trefil opravdu skvěle. Juráček přitom podle některých lidí po dvou kolech tahal za delší konec provazu, o to víc ho smutný závěr mrzí. Knockoutový úder si ani nevybavuje, ještě dlouhé vteřiny trvalo, než si uvědomil, co se vlastně stalo. Hlavně rozhodčí Pavel Touš měl spoustu práce s tím, aby mu vysvětlil, že už je dávno dobojováno.

“Byl jsem extrémně smutný, zklamaný, ale také extrémně nas**ný sám na sebe. A věděl jsem, že druhý den chci jít do tělocvičny.” Hlavou se mu honilo, že už něco takového nikdy nechce zažít. V rozhovoru také zdůraznil, že je tato nemilá zkušenost zcela nepřenositelná. “Kdo tuhle situaci nezažije z naše pohledu, tak nikdy nemůže pochopit, jak se po takovéhle situaci můžeme cítit, jak ta hlava pracuje.”

Řeč se následně stočila ke strkanici, k níž došlo na cestě do šatny. Krátký incident je vidět i v záznamu ze zápasu, otřesený Juráček naštvaně strčil do člověka pracujícího pro organizaci. “V Oktagon servisu dělá spousta lidí, kteří s tímhle nemají žádnou zkušenost. Chtějí se hrozně zavděčit, předvést se nám zápasníkům. Přišel tam nějaký týpek z ochranky, chtěl mě podepřít. Ale já v tu chvíli nechci být podepřený někým, koho neznám. Mám svého trenéra, to je moje alfa a omega, těch pár kluků, co tam se mnou bylo, to je ten můj tým, moje rodina. A zbytek mě nezajímá.” Juráček si navíc následně ani nepamatoval, proč do někoho strkal, situaci mu musel připomenout trenér David Vyvážil, jenž ho doprovázel.

 

Následně Juráček absolvoval návštěvu nemocnice, vyšetření ukázalo na lehký otřes mozku. Poté ho čekala probdělá noc pod dohledem kamarádů, oči zamhouřil až po silvestrovské noci. V lednu tím pádem mohl pracovat pouze na fyzičce, na konec měsíce si naplánoval další CT vyšetření, aby měl jistotu, že může naskočit do plné přípravy. Už nyní se totiž rýsuje další příležitost.

Ta by se mohla týkat projektu Tipsport Gamechanger. Jelikož Juráček neprošel přes Lohorého, přišel o místo v základním výběru, šanci ale možná ještě dostane. “V Gamechangeru přímo nejsem, ale co vyjde pak, tak to bude pak. To se diváci dozví potom.” Slávista by se tedy eventuálně mohl objevit v rezervních zápasech, které Oktagon vypíše pro případ, že by se někdo z účastníků například zranil a nemohl pokračovat do dalších vyřazovacích bojů.

Pyramida by pro Juráčka byla určitě atraktivní šance. Je ostatně přesvědčen, že patří k těm nejlepším bojovníkům welterové divize Oktagonu. Tomu samozřejmě odpovídají i jeho dlouhodobé cíle. “Já budu šampion,” prohlásil sebevědomě, byť nevyloučil, že by si na opasek mohl sáhnout i jinde. “Člověk samozřejmě nemůže nikdy říct, kam ho život přivede,” vysvětlil. “Ale teď jsem tady v Oktagonu. Já jsem celý život chtěl být v UFC, ale když teď srovnám UFC a Oktagon, tak musím říct, že už máme UFC doma. A to je ten Oktagon,” řekl s ohledem na konkurenci v rámci welteru. “Dostal jsem se tady mezi ty nejlepší z nejlepších. Vím, že to nebude lehké, ale jsem do toho zakousnutý, vím, že na tom budu pracovat a budu nejlepší z nich.”

Zdroje:  Sportovní kavárna - YouTube

Nejnovější články