Magard pochybuje, že Lopez zůstane v Oktagonu. Soustředí se na návrat do UFC, myslí si zraněný Žralok

Magard pochybuje, že Lopez zůstane v Oktagonu. Soustředí se na návrat do UFC, myslí si zraněný Žralok Šampion bantamové váhy Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Gustavo Lopez sice získal titul prozatímního šampiona bantamové váhy, Magard však pochybuje, že v Oktagonu vydrží.

Jonas Magard bohužel na posledním turnaji Oktagonu chyběl, jelikož během sparringu nakoupil devastující koleno. “Cítil jsem díru v hlavě,” popsal v rozhovoru s Bryanem Laceym moment, kdy si kontroloval postižené místo. V nemocnici zjistil, že musí okamžitě na operaci, na zápas s Filipem Mackem tedy musel zapomenout, ačkoli zvažoval, že by se zlomenou čelistí nastoupil. “Nebylo to podle mě zranění, které by mě limitovalo ve výkonu, ale pravděpodobně by to tak bylo, protože kdybych dostal další úder, můj stav by se asi zhoršil.” Samotní doktoři mu museli zdůraznit, že zápas nepřichází v úvahu.

Dánský šampion Oktagonu byl samozřejmě zklamaný, už jen kvůli tomu, kolik energie investoval do přípravy a promování zápasu. Není se tedy čemu divit, že se na Mackův souboj s náhradníkem nedíval s velkým nadšením. “Já jsem tu show trochu prodal, takže bylo těžké sledovat kluky, jak si užívají světlo reflektorů, které jsem na ně natočil,” postěžoval si. “Bylo to trochu otravné, ale tak to je.”

 

Gustavo Lopez nicméně Magarda nepřekvapil. “Dělal to, co jsem od něj očekával. Já ho znám, vlastně jsem s ním trénoval, ale už to bude asi 11 let. Bylo to v době, kdy jsem s MMA začínal. Odjel jsem do Las Vegas, kde zrovna také začínal, myslím, že přecházel z wrestlingu,” zavzpomínal.

Lopez tehdy ještě neměl ani jeden zápas pod pravidly MMA. Nějaký čas spolu trénovali, než se jejich cesty zase rozešly. Magard ho alespoň vzdáleně sledoval, takže tušil, s čím na Macka vyrukuje. Zajímavé je, že Lopez si na “Žraloka” nevzpomíná, na tiskové konferenci po turnaji zmínil, že vůbec neví, o koho jde.

Američan hned po zápase zmínil, že neměl dostatek času na přípravu, byť zhruba tři měsíce trénoval na prosincový zápas v UFC, který se nakonec neuskutečnil. Magard se však zastal Macka, jenž se zase musel smířit se změnou soupeře, na něhož nebyl připravený. “Filip nepředpokládal, že ho budu chtít hodit na zem, protože jsem se o to nepokusil ani během prvního zápasu. Bylo vidět, že si Macek v postoji věří, pak se ale rozhodl pro ten mizerný takedown, za který ho Gustavo potrestal.”

A co říká na nového budoucího soupeře? “Má hodně zkušeností, velký tým a také nějaké jméno. A to je to, co chci, proto tu jsem.” V MMA podle Magarda dospěla generace bojovníků, kteří si berou příklad z Conora McGregora. “Chtějí hodně mluvit a předvádět se. Vidím to i v Oktagonu – více toho nakecají, než aby něco předvedli. Je to jejich motivace, což platí i pro peníze. Když já jsem začínal s tímhle sportem, tak v něm žádné peníze a sláva nebyly. Můžete si o mně myslet, že jsem blázen, ale kupředu mě hnalo jen to, že jsem se chtěl měřit s těmi nejlepšími.” Tím došel k závěru, že je za Lopeze vlastně rád.

Hned po souboji s Mackem Lopez Magardovi vzkázal, aby byl připraven na vzájemný zápas. Tím na dánského “Žraloka” velký dojem neudělal. “Jeho vzkaz byl trochu slabý. Abych byl upřímný, myslím si, že soustředí na něco jiného, to jsem si z toho vzal,” řekl s tím, že podle něj Gustavo v Oktagonu zápasit nechce. “Cítím z něj, že se zaměřuje na něco jiného, myslím, že se soustředí na návrat do UFC. Já se soustředím na obhajobu.”

Dá se očekávat, že Lopez dá přednost potenciální nabídce od UFC, už na tiskové konferenci avizoval, že má ve Spojených státech rozjednané nějaké věci. Je tedy otázkou, jak se nakonec duel s Magardem vyvrbí.

Zdroje:  Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články