Krvelačný dánský „Žralok“ chce ovládnout Oktagon. „Nakonec je to jen o násilí,“ slibuje Magard tvrdý zápas

Krvelačný dánský „Žralok“ chce ovládnout Oktagon. „Nakonec je to jen o násilí,“ slibuje Magard tvrdý zápas Filip Macek jde do boje proti dánskému "Žralokovi" Jonasi Magardovi. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Volný titul šampiona bantamové váhy bude mít po dnešku nového majitele. A dánský bojovník Jonas „Shark“ Magard věří, že na domácího Filipa Macka vyzraje.

Dnes večer bude mít tuzemská organizace Oktagon MMA nového krále bantamové váhy a rozhodovat se bude mezi českou bantamovou jedničkou Filipem Mackem a hladovým dánským „Žralokem“ Jonasem Magardem.

Magard je hrdý na svůj vikingský původ, díky kterému má podle vlastních slov boj v krvi. Už jako malý kluk začínal s karate, poté přešel na posilování a když náhodou uviděl na YouTube video z MMA zápasu, rozhodl se, že si to chce taky zkusit. Netrvalo dlouho a Jonas si odbyl premiéru mezi amatéry. „Měl jsem svůj první MMA zápas a říkal jsem si: ‚Tohle mě chytlo, tohle chci dělat po zbytek života‘.“

Do MMA se 29letý dánský bojovník opravdu zamiloval a má rád tvrdou tvář tohoto sportu: „MMA je pro mě samozřejmě sport, je důležité být sportovně založený a pořádně trénovat, ale nakonec je to prostě o násilí a pro mě je to překrásné násilí a to je to, co na tom miluju.“

Oproti o rok staršímu Filipu Mackovi, který má na kontě 41 zápasů, jich Jonas neodbojoval ani polovinu a zkušenosti tak budou jasně na straně českého borce. Magard je chce ale vyvážit svou agresivitou a dravostí, která mu v kleci opravdu nechybí. Ze svých 17 zápasů odcházel jako vítěz ve 12 případech a 8x své soupeře ukončil. Ačkoliv má Dán velice dobrý striking a jeho tvrdost i rychlost úderů jsou vidět v každém zápase, soupeře ukončuje především na zemi za pomoci submisí.

Tak to udělal i v zatím posledním zápase proti Elnuru Velievovi, v němž se zároveň představil česko-slovenským fanouškům. Po vyrovnaném prvním kole převzal otěže, v postoji trefil několik dobrých úderů a nakonec donutil Velieva odplácat těsně utaženou gilotinou.

Jenže tohle by na Macka platit nemělo, protože má více výher pomocí submisí (18) než má Magard dohromady profi zápasů. Navíc paradoxně právě submise, i přestože je Magard umí, jsou jeho achilovou patou, protože z pěti proher byl čtyřikrát donucen odplácat.

Dánský „Žralok“ ale věří, že si najde způsob, jak českého borce porazit: „Pozoruji Filipa už dlouhou dobu. Je jedničkou ve východní Evropě a má hodně zápasů, je to veterán. Ale taky má hodně porážek. Má 15 proher, to znamená 15 různých způsobů jak ho porazit,“ zapojil Magard svoji MMA matematiku při vytváření vhodné strategie. „Filip je tvrdý chlap, je dobrý ve všem, má dobrý postoj, dobrý grappling, ale s mým týmem jsme přišli s dobrou strategií a můžeme o tom mluvit jak chceme, ale nakonec je to jen o násilí,“ těší se na zápas krvelačný dánský "Žralok".

Jeho trenér si je vítězstvím svého svěřence jistý natolik, že Filipu Mackovi a jeho týmu vzkázal, ať jim šampionský pás pěkně naleští a zabalí, protože je prý jasné, že titul poputuje s nimi do Dánska.

Jak to nakonec dopadne a kdo se stane šampionem Oktagonu v bantamové váze se dozvíme už dnes večer. Turnaj Oktagon Prime 4 začíná už v 18 hodin a hlavní zápas mezi Mackem a Magardem budeme moct sledovat kolem 23. hodiny.

Zdroje:  youtube - oktagonmma

Nejnovější články