Titul zůstává v rodině! „Pitbull“ Freire překonal ošklivý zásah oka a Irovi přichystal ve druhém kole TKO

Titul zůstává v rodině! „Pitbull“ Freire překonal ošklivý zásah oka a Irovi přichystal ve druhém kole TKO Patricky Freire | zdroj: Getty Images

Patricky Freire utloukl na turnaji Bellator 27 Petera Queallyho a získal tak šampionský pás lehké divize, kterého se nedávno vzdal jeho sourozenec.

Brazilský bojovník Patricky „Pitbull“ Freire pokračuje v rodinném odkazu. V titulovém zápase lehké váhy Bellatoru překonal šílenou a elektrizující atmosféru vyprodané dublinské haly i nebezpečný eye poke a proti domácímu irskému fighterovi Peterovi Queallymu vybojoval zpátky do rodiny šampionský pás, který dal před měsícem k dispozici jeho mladší bratr Patricio.

Ze začátku byl přitom aktivnější Quelly a posílal jeden tvrdý kop za druhým, ale s Freirem to prakticky nepohnulo. I tak se Ir snažil nadále útočit. Kolem svého oponenta kroužil jako družice a posílal mu jedovaté rány na tělo a na hlavu. Freire se soustředil především na obranu a na kontry, kterým ale scházela potřebná razance a přesnost. I přes vyhecovanou atmosféru a poměrně kvalitní postojářskou bitvu se tak v úvodním kole nic zásadního nestalo.

Na začátku druhé části zasáhl Queally velice nepříjemně prsty Freireho levé oko a Brazilec si raději nechal do klece zavolat doktora, protože si stěžoval, že špatně vidí. Po rozkapání se ale rozhodl pokračovat a udělal dobře. Po krátké přestřelce totiž trefil Irčana pravačkou přímo na bradu. Queally, jenž v tu chvíli padl okamžitě k zemi se sice snažil ještě postavit na nohy, ale Freire ho dalšími údery dotlačil až k pletivu, kde ho začal freneticky mlátit. V tu chvíli už mezi oba borce přikročil rozhodčí a zápas ukončil. Parádní TKO!

„Od začátku jsem věřil, že to zvládnu,“ prohlásil neskutečně šťastný Freire v pozápasovém rozhovoru. „Nejdůležitější bylo, že jsem měl hlavu nastavenou na vítězný režim. Děkuji všem, kteří mi věřili. Titul lehké váhy zůstává v Brazílii. Já si jdu teď ještě chvíli užít Irsko a Guiness."

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články