Bellator 270 dnes představí tréninkové parťáky McGregora a odhalí nového šampiona lehké váhy

Bellator 270 dnes představí tréninkové parťáky McGregora a odhalí nového šampiona lehké váhy Peter Queally - Patricky Freire | zdroj: Getty Images

Turnaj Bellator 270 zůstává tak trochu ve stínu konkurenčního UFC a v našich končinách také Oktagonu. Rozhodně ale je na co se těšit. Na startovce najdeme například titulovou bitvu dvou skvělých postojářů i velký grapplerský souboj.

Patricky Freire vs. Peter Queally

Odveta a titulový zápas v lehké váze. Brazilec Patricky Freire (bratr slavnějšího Patricia), který je skvělým postojářem s extrémně tvrdými údery, se o šampionský pás poprvé pokoušel v roce 2019 v japonské organizaci Rizin, ale ve finále Grand Prix podlehl na body Tofiqu Musayevovi, jenž ho zároveň připravil také o hodně slušnou sérii 7 vítězství v řadě.

Po delší odmlce se letos v květnu Freire vrátil do Bellatoru, kde se postavil právě proti Queallymu, který mu ale pořádně natloukl a zakrváceného Brazilce zastavil po druhém kole lékař. Nyní dostal proti Irovi druhou šanci a díky jeho mladšímu bratrovi Patriciovi, jenž se vzdal titulu, bude mít navíc další možnost získat nejcennější trofej.

Queally zastupuje slavný Straight Blast Gym v Dublinu, kde trénuje po boku legendárního Conora McGregora, jemuž už několikrát dělal tréninkového partnera, což je poznat také na jeho stylu. Umí se perfektně pohybovat, používá rychlé a nepříjemné údery a dokáže své protivníky poslat k zemi také hodně slušnými kopy. Titulák si zajistil dvěma výhrami v řadě, kdy oba protivníky (včetně Freireho) ukončil pomocí TKO ve druhém kole.

James Gallagher vs. Patrick Mix

I Gallagher, který je zástupcem bantamové váhy, dlouhou dobu trénoval s McGregorem v SBG, ale letos v létě se přestěhoval do amerického Kansas City, kde začal navštěvovat místní gym Glory MMA & Fitness. Tento Ir, jenž během své profesionální kariéry doposud ochutnal pouhou jedinou porážku, je především excelentním grapplerem, o čemž svědčí také jeho statistiky. Z 11 vítězství jich hned 9 získal pomocí submise.

Conor McGregor a James Gallagher Conor McGregor a James Gallagher | zdroj: UFC

Také proto mu Bellator připravil pořádný test v podobě dalšího výborného zemaře. Američan Mix dlouho držel absolutní neporazitelnost, což mu po třinácti výhrách v řadě vyneslo v loni v září až do titulového zápasu, kde však po pětikolové bitvě podlehl Juanu Archuletovi. Chuť si napravil letos v květnu, kdy ve třetím kole uškrtil Alberta Moralese, takže proti Gallagherovi chtěl zabojovat o další pozici vyzyvatele. To se mu však nepodaří, protože dnes v noci nenavážil, takže se nadcházející duel uskuteční v domluvené váze. I tak se máme ale rozhodně na co těšit.

Turnaj Bellator 270, který se odehraje právě v irském Dublinu, startuje už dnes v 19:05. V tomto velice přijatelném čase ho navíc úplně celý můžete sledovat na českém videoportálu VOYO.CZ a televizním kanálu Nova Sport.

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články