Rodina na prvním místě. Šampion se vzdal titulu, aby o něj mohl bojovat jeho bratr

Rodina na prvním místě. Šampion se vzdal titulu, aby o něj mohl bojovat jeho bratr Šampion dvou váhových kategorií Bellatoru Patricio Freire. | zdroj: Profimedia

Jen málokdy se vidí, aby se šampion vzdal svého titulu dobrovolně a bez boje. Patricio Freire má ale dobrý důvod, protože místo uvolní svému staršímu bratrovi.

Zkušený brazilský bojovník Patricio „Pitbull“ Freire, který  rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co může Bellator nabídnout, ještě donedávna v druhé největší americké MMA organizaci kraloval dvěma divizím. O titul v pérové váze však přišel po prohraném červencovém finále Grand Prix, v němž byl nucený už v prvním kole odklepat neporaženému A.J. McKeemu a nyní se překvapivě dobrovolně vzdal i šampionského pásu z lehké váhy.

Za tímto krokem však nestojí žádné zranění či něco podobného. Důvod je mnohem osobnější. Freire totiž před dvěma lety vybojoval pás nad nynějším nynějším bojovníkem UFC Michaelem Chandlerem, jenž si v roce 2016 (taktéž v titulovém zápase) dokázal poradit s jeho starším bratrem Patrickym. Tímto tahem tak Pittbull dává svému sourozenci šanci se o tuto nejcennější trofej porvat znovu.

„Ode dneška už nejsem šampionem lehké váhy Bellatoru,“ oznámil brazilský bojovník prostřednictvím sociálních sítí. „Na prvním místě je čest a rodina. Když jsem poprvé vyhrál tenhle pás, tak to bylo jen o pomstě. Teď už to byla i čest, ale po prohře v pérové váze začínám od znovu. Je načase, aby se lehká divize pohnula a aby dostal šanci Patricky Freire.“

„Já se teď soustředím pouze a jenom na odvetu s AJem. 5. listopadu bude tedy můj bratr v Irsku bojovat o titul v lehké váze proti Peteru Queallymu a přineseme ho zpátky do Brazílie,“ je si Patricio jistý výkonem svého bratra.

Patricky Freire od prohry s Chandlerem posbíral v Bellatoru hned pět vítězství, ale na souboj o šampionský pás už znovu nedosáhl. I proto zkusil své štěstí v japonské organizaci Rizin FF (známé také díky působení českého bojovníka Jiřího Procházky). Zde v jejich verzi Grand Prix dokráčel až do finále, ve kterém však nestačil na Tofiqa Musayeva, jemuž podlehl na body.

Po tomto neúspěchu se Patricky vrátil zpátky do Bellatoru, kde si však letos v květnu právě proti Queallymu připsal další porážku, protože mu lékař po skončení druhého kola nedovolil kvůli ošklivé ráně na hlavě pokračovat. Nyní si to tak s Irem v listopadu rozdá ve veliké titulové odvetě, která určí nového krále lehké váhy.

Zdroje:  Instagram Patricio Pitbull

Nejnovější články