Životní výhra mu vydělala milion dolarů. Američan McKee se stal novou hvězdou MMA, překvapivě ne v UFC

Životní výhra mu vydělala milion dolarů. Američan McKee se stal novou hvězdou MMA, překvapivě ne v UFC Dva tituly, milion dolarů a hvězdný status. Tahle noc patřila A.J. McKeemu, nové hvězdě MMA. | zdroj: Profimedia

Příběh amerického bojovníka A.J. McKeeho připomíná scénář filmu. Pod trenérským vedením svého otce dnes vystoupal ke hvězdám. Kam povedou jeho kroky teď?

Nejočekávanější zápas v historii prestižní organizace Bellator, i tak se mluvilo o finále WGP turnaje v pérové váze (-65,8 kg). Začalo se na začátku roku a z původních osmi bojovníků postupně vykrystalizovali dva. Neporažený Američan A.J. McKee a šampion dvou váhových divizí Patricio Freire  své předchozí soupeře ve vyřazovací pyramidě zničili před limitem, ve finále se tedy očekávala divácky atraktivní podívaná. Na vítěze čekala kromě dvou pásů také prémie milion dolarů (v přepočtu zhruba 21 a půl milionu korun).

Bellator WGP Průřez osmičlenným turnajem organizace Bellator v pérové váze. | zdroj: FOTO: Se svolením Bellator MMA

Na předzápasové tiskové konferenci si navíc oba borci vjeli do vlasů, když se A.J. pokusil Patriciovi ukrást jeden z jeho šampionských pásů. Moment, který dal vzpomenout na dění před zápasem Conora McGregora a Jose Alda. McKee měl při nástupu do klece na své straně hlasitou podporu domácího publika. "Prodal jsem více lístků, než jsem vydělal," žertoval.

Jako mírný favorit podle bookmakerů nastupoval Freire, už na první pohled měl ale McKee na své straně velkou výškovou převahu. Netajil se navíc tím, že právě na tom postavili s týmem taktiku. Bylo totiž jasné, že Pitbull bude muset zkracovat vzdálenost, na což není příliš zvyklý. Brazilec si ale věřil a předpovídal své vítězství přes submisi. "Bude se mě snažit vzít na zem, takže mu chytnu jeho dlouhý krk a uškrtím ho."

Nakonec ale vše dopadlo opačně. McKee trpělivě vyčkával, než se Freire odhodlá k útoku. Ten však nepřicházel, a tak zaútočil z ničeho nic kopem na hlavu. Brazilec se nekrytý uhnul na špatnou stranu, takže se jeho hlava se soupeřovou nohou potkala na půli cesty, čímž ještě znásobil kinetickou energii kopu. Když se po dopadu zapotácel, Američan k němu okamžitě přiskočil a s vidinou brzkého konce spustil kanonádu úderů. Pitbull šel k zemi a A.J. oslavoval vítězství. Rozhodčí ale zápas neukončil, Patricio byl při smyslech a okamžitě se pokusil vyhoupnout zpět na nohy. Když to McKee spatřil, pohotově mu zachytil krk a nasadil gilotinu, z níž už nebylo útěku.

Pro McKeeho to byl životní úspěch. Kromě pásu pro vítěze WGP turnaje totiž získal také titul pérové váhy a prémii milion dolarů. Navíc své profesionální resumé vylepšil na impozantních 18-0 a dostal také standardní výplatu 150 tisíc dolarů (celkově si tedy v přepočtu přišel takřka na 25 milionů korun). A úspěch to byl i pro Bellator, který v přímém střetu pravděpodobně ve sledovanosti poprvé porazil UFC.

Nabízí se teď hned několik scénářů, kam by se kroky nového šampiona mohly ubírat. Nejméně pravděpodobně se jeví ta, že by teď obhajoval pás v pérové váze. Freire ale určitě bude chtít odvetu a jelikož drží opasek také v lehké váze, mohl by jej dát všanc, což by A.J. určitě neodmítl. Ještě zajímavější by ale možná byla varianta, že by McKee nejprve poměřil síly s druhým mužem lehké divize, jímž je Patriciův starší bratr Patricky. Nový šampion se také netají tím, že by měl zájem o duely s bojovníky z jiných organizací. Uvidíme tedy, jestli si jej Bellator udrží, anebo brzy odejde do konkurenční UFC.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články