Bojovník Bellatoru A.J. McKee uzavřel ve 13 letech sázku s Danou Whitem, ta se teď možná splní

Bojovník Bellatoru A.J. McKee uzavřel ve 13 letech sázku s Danou Whitem, ta se teď možná splní A.J. McKee | zdroj: Profimedia

A.J. McKee se dostal do finále Grand Prix Bellatoru a tím je velice blízko ke splnění sázky, kterou uzavřel s Danou Whitem.

Líbí se vám sportovní pohádky? Jedna taková se možná blíží ke svému šťastnému konci v organizaci Bellator. Do finále Grand Prix pérové váhy totiž postoupil americký bojovník A.J. McKee, který jako malý kluk uzavřel jednu zajímavou sázku.

Psal se rok 2008 a v USA právě probíhal jeden z obřích mládežnických wrestlingových turnajů, které podporovalo UFC. Na této akci se objevil také McKee, kterého vzal do zákulisí slavný „Rampage“ Jacskon. Tam si McKee všiml dárkových poukazů pro vítěze, a tak se snažil jich několik nenápadně vzít a odejít.

Všiml si toho však ještě jeden člověk, který tam ten den zastupoval UFC. A nebyl to nikdo jiný než samotný prezident organizace Dana White, který za tuto krádež malého bojovníka okamžitě pokáral. Co přesně řekl není známo, ale McKee mu na to údajně odvětil, že on bude stejně jednoho dne mistrem světa. A tak Dana navrhl sázku o oběd.

Darrion Caldwell - A.J. McKee Darrion Caldwell - A.J. McKee | zdroj: Profimedia

Nyní už jsme zpátky v roce 2020. Na semifinálovém večeru Grand Prix Bellator McKee poráží neskutečnou submisí (neck crank) po 70 sekundách Darriona Caldwella a získává sedmnácté vítězství v kariéře, ve které nezažil jedinou porážku. Rozhoduje tím ale především o tom, že ho dělí jenom jediný zápas a jediné vítězství od titulu šampiona v pérové váze a od obrovské finanční prémie 1 milion dolarů.

Pro McKeeho by to znamenalo obrovský úspěch. Ale ještě větší zadostiučinění by pro něj byl fakt, že měl kdysi při rozhovoru se šéfem UFC pravdu. „Dana se dozví, co se děje a Dana mi brzy bude dlužit oběd,“ řekl McKee v rozhovoru pro MMA Junkie. „Možná, že už na to zapomněl, ale jakmile si na sebe vezmu šampionský pás, tak mi bude dlužit oběd.“

Bylo by zajímavé sledovat, jestli by ho Dana White opravdu na oběd pozval a co vše by se po McKeeho vítězství dělo. Teď ho ale čeká nejtěžší krok, protože pokud vše vyjde podle papírových předpokladů, tak se ve finále potká s nynějším šampionem Patriciem Freirem (který ale musí nejdříve porazit Emmanuela Sancheze) a to by byla zřejmě ta nejnáročnější kariérní zkouška.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články