"Pitbull" Freire po drtivé porážce o soupeři: Málem mě knockoutoval i uškrtil během jednoho večera, byl skvělý

"Pitbull" Freire po drtivé porážce o soupeři: Málem mě knockoutoval i uškrtil během jednoho večera, byl skvělý Dlouholetý šampion Patricio Freire vzdává hold svému přemožiteli McKeemu. | zdroj: Profimedia

Nebyla to jeho noc, padl a kromě šeku na milion dolarů přišel také o jeden ze svých šampionských pásů. Přesto se brazilský šampion nevymlouval a pro svého přemožitele měl jen slova uznání.

Jak chutná hořkost porážky už Patricio "Pitbull" Freire pomalu zapomněl. Neprohrál od roku 2016, kdy se v zápase zranil. Šňůru 7 vítězství mu teď ale přerušil sebevědomý mladý vyzyvatel A.J. McKee. Ten šampiona zaskočil dobře mířeným kopem do hlavy a následnou sérií úderů zakončenou zvedákem na bradu. Když ani tohle houževnatého Brazilce neukončilo, nasadil mu gilotinu, z níž nebylo úniku. Dvojitému šampionovi tak sebral jeden z jeho pásů a také prémii milion dolarů za vítězství v osmičlenném turnaji.

"Dneska byl skvělý. Kopl mě do hlavy a málem mě knockoutoval a taky mě málem uškrtil, během jednoho večera. Byl dobrý a gratuluji mu. Nyní je šampionem," vysmekl svému přemožiteli poklonu poražený Freire. V kleci sice se stopkou od rozhodčího úplně nesouhlasil, po shlédnutí záznamu ale svůj názor přehodnotil. Nyní si chce odpočinout, pak ale nevylučuje odvetu. Stále je totiž šampionem vyšší lehké váhy a opasek by mohl dát v sázku, aby McKeeho k dalšímu souboji nalákal.

Patriciův trenér Eric Albaracin, který stál také za úspěchy Henryho Cejuda či Paula Costy, má ale jednu podmínku. "Jestli do toho půjdeme, tak bych rád, aby to tentokrát bylo v Brazílii. Patricio tu bojuje 10 let, stal se šampionem dvou divizí, měl nejvíce obhajob v historii Bellatoru, tak proč jsme bojovali v Los Angeles. On je šampion a bojuje se na domácí půdě vyzyvatele? Ok vyhrál, všechna čest, ale spal ve vlastní posteli, jeho táta je tu legenda, vyrostl tu a 99 procent fanoušků mu fandilo. Ale příště to pojďme udělat v Brazílii, aspoň jednou."

Jelikož se jednalo o jeden z nejúspěšnějších večerů Bellatoru, kdy zastínil i konkurenční akci UFC, dá se předpokládat, že organizace bude o odvetu usilovat. Šéf Scott Cooker na tiskovce prozradil, že se tato možnost bude v následujících týdnech řešit.  "A.J. a jeho otec se mnou o tom mluvili. Ale s Pitbullem jsme to ještě neprobírali, nechme mu chvíli na oddech. Ale tak za týden mu zavoláme a uvidíme, co si o tom myslí. Nastane totiž čas, kdy svůj pás bude muset obhajovat. A slyšel jsem taky šuškandu, že tohle byl možná pro McKeeho poslední zápas v pérové váze, protože je pro něj těžké do ní shodit. Takže asi bude chtít jít o váhu výš, ale to si bude muset rozhodnout on a jeho tým."

Příští akce Bellatoru s pořadovým číslem 264 nás čeká už za necelé 2 týdny. Hlavní zápas tentokrát obstará bitva o titul střední váhy mezi šampionem Gegardem Mousasim a vyzyvatelem Johnem Salterem.

Zdroje:  Tisková konference Bellator

Nejnovější články