"Santa Klaus" Magard chce v prosinci nadělit dárečky Filipu Mackovi. Proč odmítá jiné soupeře?

"Santa Klaus" Magard chce v prosinci nadělit dárečky Filipu Mackovi. Proč odmítá jiné soupeře? Filip Macek jde do boje proti dánskému "Žralokovi" Jonasi Magardovi. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion bantamové váhy organizace OKTAGON vysvětlil, proč chce teď bojovat jedině s Filipem Mackem. Tomu při jeho posledním zápase dokonce fandil.

Ondřej Novotný si minulý týden postěžoval, že si Jonas Magard vybírá soupeře. Šampiona chtěl přivézt do Brna na zářijový turnaj, dánský “Žralok” se původně měl představit v odvetě s Filipem Mackem. Ten ale nakonec kvůli zranění nemohl lákavou nabídku přijmout, promotér se tedy musel pohlédnout po jiném vyzyvateli. Našel se Felipe Lima s parádní bilancí, ve svých 24 letech totiž stihl nasbírat 11 výher a pouze jednou odcházel z klece jako poražený. Mladý Brazilec ale Magarda evidentně vůbec nezajímá.

V rozhovoru s Bryanem Laceym vysvětlil, proč nabídku odmítl. “Kdo ho zná v Oktagonu? Víš, jak to myslím? Máme tu příběh, který je potřeba odvyprávět,” řekl s tím, že daleko větší smysl momentálně dává odveta s Mackem. Je přesvědčen, že bude pro domácí fanoušky mnohem zajímavější, jelikož už svěřence Andrého Reinderse dobře znají.

Lacey zmínil ještě jednoho bojovníka, o němž se s Magardem v minulosti bavil. Tím je Michael Diega Scheck, který si v Oktagonu připsal dvě výhry. Poprvé se ukázal na turnaji Oktagon 31, kam původně přijel jako trenér, nakonec se ale chopil příležitosti a promotérům posloužil jako záskok v souboji s Radkem Roušalem. K velkému překvapení ho dokázal porazit, čímž si vysloužil šanci bojovat na prvním turnaji v Německu. Ani Cory Tait na něj nestačil, na Magarda ale Scheck velký dojem neudělal. “Já nevím. Chtěl bych s ním zápasit, protože je to skutečný bojovník ze staré školy, tvrdý chlapík. Byl jsem ve Frankfurtu a viděl jsem tu show. Byl jsem zdrcený, že to nedokázal ukončit.”

Zdá se, že Magard momentálně stojí pouze o Macka. I z toho důvodu mu během sledování duelu s Mikaelem Silanderem fandil. A byl moc rád, že se českému bojovníkovi na Štvanici povedlo zazářit. “Udělalo to na mě dojem. Měl jsi vidět, jak jsme doma oslavovali,” řekl a prozradil, že nadšený byl také jeho tříletý syn. “Řval, jako kdyby přišel Santa Klaus, protože jsem měl velkou radost. Ten zápas hodně chci, protože si myslím, že je tam příběh. Celé je to o příběhu, fanoušky to zajímá. Budu muset dokázat, že jsem toho hoden, to ale platí i pro něj.”

Macek si podle Magarda další titulovou šanci zkrátka zaslouží. Jeho samotného zápas zajímá mimo jiné také proto, že ještě nezjistil, jak chutná odveta. “Odvetu jsem ještě nikdy nezažil, bude to něco nového. Do zápasu samozřejmě nepůjdu s tím, že budu čekat to samé, co předvedl naposledy, ale ani já nebudu dělat to samé.”

 

První obhajobu už má pěkně promyšlenou, dokonce si vybral i místo. “Chci mu dát šanci ukázat, co v něm je. Bude to potřetí, co bude bojovat o titul, tak mu chci dát možnost ve vyprodané O2 areně v jeho domovské zemi. Jak jsem řekl, jsem Santa Klaus, přijdu vás pozdravit v prosinci. A zabalím si pro něj tvrdé dárečky,” řekl ukazujíc zaťaté pěsti.

Poslední slovo ovšem budou mít promotéři. Ondřej Novotný se nechal slyšet, že by si šampion vybírat neměl, přičemž naznačil, že Magard dostane poslední nabídku. A pokud ji nepřijme, o titul zabojuje někdo jiný. Na druhou stranu ale zase není důvod pohřbít odvetu, která byla původně v plánu.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články