Promotér Oktagonu si postěžoval na šampiona Magarda, odmítl prý náhradního soupeře za Filipa Macka

Promotér Oktagonu si postěžoval na šampiona Magarda, odmítl prý náhradního soupeře za Filipa Macka Šampion bantamové váhy Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jen málo chybělo, aby na příštím turnaji organizace Oktagon MMA došlo k odvetě mezi Filipem Mackem a Jonasem Magardem. Nastaly ale jisté komplikace.

Mezi nejlepší zápasy nedávného turnaje na Štvanici bezesporu patřil duel mezi Filipem Mackem a Mikaelem Silanderem. Finský “Hulk” se řadí mezi špičkové zápasníky, na svém kontě má zkušenosti z organizací Cage Warriors či M-1. Pro domácí fanoušky je klíčový jeho zápas s Tomášem Deákem v ACA, toho totiž dokázal hned v prvním kole nachytat na gilotinu.

Macek ale soupeře vůbec k ničemu nepustil. V postoji názorně předvedl, že má v arzenálu širokou škálu technik. Hned v první minutě Fina sestřelil kolenem na bradu. Kvůli dalšímu kolenu si pak rozhodčí vyzkoušeli práci s videem, když zkoumali, zda nešlo o zakázaný úder, to se ale nakonec nepotvrdilo. Rozjetý Macek pak navázal tam, kde přestal, kritický moment přišel po ukázkové otočce, po níž šel Silander znovu k zemi. Následovala další sprcha úderů, načež Macek donutil soupeře odklepat anakonda choke.

 

Filip svým výkonem pobláznil celou Štvanici a během rozhovoru mu tekly slzy štěstí. “Ten sport miluju. Párkrát jsem to trošku po**al, takže si potřebuju napravit reputaci. A vím, že tohle mi hodně pomohlo. Chtěl bych ještě do třetice zkusit ten titulák. Já toho Magarda porazím,” slíbil a dodal, že akorát musí mít dobrý den, aby se mu v souboji o pás konečně zadařilo. “Příště by to šlo, ne?” naléhal na promotéra. “Nechám si nějaký čas pro odpověď, ale řeknu to diplomaticky - myslím, že jsi velmi blízko,” opáčil Ondřej Novotný.

Spolumajiteli Oktagonu se nakonec nápad s odvetou zalíbil natolik, že ji chtěl uspořádat už na nadcházejícím turnaji v Brně. Nastaly ale komplikace. “Filip Macek dostal nabídku na titulový zápas, ale zranil se, respektive necítí se úplně stoprocentně. S tím zraněním by asi zápasit šlo, ale nechce s tím nastoupit do titulového zápasu. Takže zápas, který jsme chystali na 17. 9., abychom měli dva titulové zápasy v Brně, se nestane,” řekl ve vysílání MMA letem světem.

Novotný také prozradil, že pro úřadujícího šampiona našel alternativního vyzyvatele, ten se mu ale zřejmě nelíbil. Jonas Magard dostal jinou nabídku na titulový zápas. A tu shodil ze stolu, což je pro mě překvapení, protože neustále slýcháváme, že kdokoliv, kdykoliv, hlavně zápasit, ale to se v tuhle chvíli nestalo.” Dánského “Žraloka” měl zřejmě prověřit Felipe Lima, který ve svých 24 letech drží fantastickou bilanci. Na kontě má 11 výher a pouze jednu porážku, tu si navíc připsal před sedmi lety v rámci prvního zápasu mezi profesionály.

Magard by však pravděpodobně raději vzal odvetu s Mackem, bojovníci si dokonce na Instagramu domlouvali zápas na turnaji ve Frankfurtu, těžko ale říct, zda by se na startovku vešli. Novotný navíc chtěl Magarda dovézt do Brna. “Když jseš champ, tak samozřejmě dostaneš tu nabídku jenom jednu, maximálně dvě. A když nechceš, tak nechceš, to se nedá nic dělat. Protože titulová bitva musí odpovídat titulovým kvalitám.” Promotér ve vysílání nedokázal skrýt jisté rozčarování z postoje úřadujícího šampiona bantamové váhy. “Je to pro mě takové smutné, že se to neodehraje, protože s tou bantamovou divizí samozřejmě chceme hýbat, ale na to musí být vždy tři - dva bojovníci a organizace. A to se tady jaksi nenaplnilo.”

Závěrem potvrdil, že se v Brně uskuteční celkem 12 zápasů, se jmény na kartě se už moc hýbat nebude, leda by se některý z bojovníků zranil. Turnaj Oktagon 35 je naplánovaný na 17. září.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články