"Joker" Ilič by v oktagonu rád potrestal německého "podvodníka". Rozmlátím mu játra, vzkazuje

"Joker" Ilič by v oktagonu rád potrestal německého "podvodníka". Rozmlátím mu játra, vzkazuje Aleksandar Ilič | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Koncem srpna čeká Aleksandara Iliče těžká zkouška v ruské organizaci RCC, poté by se chtěl vrátit do Oktagonu a potrestat německou hvězdu.

Srbský "Joker" Aleksandar Ilič sice nedokázal zastavit rozjetého “Terminátora”, to mu ale vůbec nemusí vadit, jelikož o atraktivní nabídky nemá nouzi. Už 26. srpna se představí v ruské organizaci RCC, kde se utká s žijící legendou - Alexanderem Shlemenkem. “Zápas se Shlemenkem je opravdu velký. Není to jen o penězích, které jsou samozřejmě skvělé, všichni ví, že RCC platí velmi dobře, to není žádné tajemství. Ale je to také o budování odkazu. Je to legenda,” řekl v pořadu The MMA Pulse a poukázal na vysokou úroveň svých soupeřů. “Bojoval jsem s Janikowskim, Materlou, Vémolou a teď půjdu se Shlemenkem. Další bude Yoel Romero nebo Adesanya (smích).” Ilič nijak neskrývá, že ho zkrátka přitahují velká jména. Nesnaží se budovat bilanci na slabších soupeřích, raději využije šance blýsknout se v pořádné výzvě.

Souboj se Shlemenkem vnímá jako jeden velký splněný sen. “Je to jako kdybys dostal možnost zahrát si fotbal se Zinedinem Zidanem. Jak jsem něco takového mohl odmítnout?” Pak by se ale chtěl vrátit zpět do Oktagonu, kde se mu pomalu rýsují další bitvy. Promotér Ondřej Novotný ostatně hned na tiskovce po turnaji na Štvanici potvrdil, že s ním počítá i do budoucna.

Otázkou samozřejmě je, v jaké divizi bude chtít zakotvit. Z rozhovoru nicméně vyplývá, že váha je pro "Jokera" až na druhém místě. “Moje kategorie je střední váha, ale jak už jsem řekl, je mi to jedno. Půjdu klidně do těžké, opravdu můžu, je mi to jedno. Půjdu do toho s 94 kilogramy, ale nebudu se vymlouvat. Budu bojovat s kýmkoliv. Když mě šéfové budou potřebovat, třeba když budou někoho shánět na poslední chvíli a nebudou vědět, komu zavolat, jsem tady.” Zároveň naznačil, že se nyní o zápas s ním uchází celá řada bojovníků. Sám nemá problém bojovat i v domluvené váze, pokud bude třeba.

V době, kdy se bojovníci obávají prohry, aby si nepokazili bilanci, jde Ilič trochu jinou cestou. “Na tom mi nezáleží. Každý může vyhrát, každý může prohrát, o tom ten sport je. Tohle není fotbal, kde bych v 70. minutě mohl říct trenérovi, aby mě vystřídal, protože mě bolí hamstringy,” řekl s tím, že přesně tohle má na MMA rád, tedy že se člověk musí spolehnout sám na sebe.

V Oktagonu se najde hned několik bojovníků, o které by měl zájem, momentálně má spadeno na německou hvězdu. “Uvidíme, co bude Oktagon chtít. Měl jsem v hlavě jedno jméno, opravdu se mi nelíbilo, když jsem viděl, jak Christian Eckerlin posledně simuloval jako fotbalista. Byla to kravina,” řekl v reakci na Eckerlinův poslední zápas. Dle rozhodnutí německé komise bylo špatně posouzeno koleno, které vyslal Neves De Oliveira, podle všeho nešlo o úder do slabin, byť Christian opakovaně tvrdil, že ano. “Já prostě v tomhle sportu neuznávám falešné lidi,” řekl Ilic a dodal, že by si na něj nejradě došlápl už na dalším turnaji v Německu. “Přijedu do Frankfurtu a rozmlátím mu játra. Předváděl tam h**no. Kdyby se to stalo mně, zvednu ruku toho soupeře. Postaral se o falešné vítězství, ty to víš, všichni to viděli. To koleno šlo stoprocentně na játra.”

“Joker” zdůraznil, že by movitého podnikatele k žádnému divadélku nepustil, zároveň si ale nemyslí, že Eckerlin nabídku na zápas s ním přijme. Chce se však poměřovat s těmi nejlepšími. A mezi německou elitou vidí právě Eckerlina, dále zmínil Stephana Pütze. “T-800” se však připravuje na zápas s Milošem Petráškem, zatímco Eckerlina čeká odveta s s De Oliveirou, zde tedy Ilič zřejmě nepochodí. Ale kdo ví, třeba na sebe narazí později.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články