Vémola chce s Ilicem zabojovat v postoji. Přijde vysněný knockout?

Vémola chce s Ilicem zabojovat v postoji. Přijde vysněný knockout? Karlos Vémola na Štvanici | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola je vnímán jako šikovný wrestler, soupeře nejčastěji kontrolovaně ničí na zemi. Na Štvanici by ale chtěl ukázat, že si poradí i v přestřelkách v postoji.

“Vyklubal se z něj pěkný idiot. Ten frajer mě vůbec nezná, ale bere si do huby mě, moje lvy, krokodýly, všechno, co se zápasem nemá moc společného, nějaké moje manažery, kteří neexistují. Myslím si, že je to zbytečné,” řekl Karlos Vémola ve vysílání MMA letem světem k Aleksandarovi Ilicovi, kterého zprvu vnímal především jako silného soupeře. O to větší má ale nyní motivaci k tomu, aby ho porazil. “Nedopustím, aby někdo takový ten královský pás Oktagonu nosil.”

Vémolovi se po nucené pauze způsobené zraněnou rukou daří. Nejprve zvítězil ve svém prvním boxerském zápase, následně se s velkou parádou vrátil do polotěžké divize, kde v prvním kole uškrtil Michala Pasternaka, který je držitelem černého pásku v BJJ. I na další turnaj si připravuje něco speciálního. “To, co s ním udělám na Štvanici, ho bude velice mrzet,” naznačil a dodal, že by se mu líbilo, kdyby se mu podařilo srbského “Jokera” knockoutovat. “Když se mi to v O2 areně nepovedlo, tak abych to nedorovnal na Štvanici. Aby se frajer nedivil.”

Myšlenky na výhru skrze knockout začaly Karlosovy poletovat hlavou, když se snažil drilovat svou nejsilnější zbraň s parťáky z London Shootfighters. “Když jsem tu měl kluky z Londýna, kterým jsem říkal, aby si hlídali takedown, ať je nehodím, tak jsem si všiml, že jim ty ručičky malinko padaly. Toho takedownu se tak báli, že mi procházely různé kombinace. Tak jsem si říkal, že tam možná něčím překvapíme.”

Karlos následně zdůraznil, že zahrozit v postoji opravdu může. Před Ilicem nehodlá utíkat jen proto, že se řadí mezi obávané strikery. Věří, že je potřeba ukázat sebevědomí, když se chce ucházet o post šampiona. “Rozhodně se nebudu bát nějaké výměny v postoji, protože když mu ukážete, že se něčeho bojíte, tak mu akorát stoupne sebevědomí. Myslím, že tomuhle frajerovi stoupá až moc, ale já mu ho srazím hned od začátku.” Karlos naznačil, že se bude snažit zkracovat vzdálenost, aby se v případě nouze mohl uklidit na zem pod Ilice, kde údajně vydrží klidně celý den, případných přestřelek se ale nebojí.

Soupeř je podle Karlose dobře čitelný, moc dobře ví, kde se skrývají jeho silné stránky. “Je to tvrdý levák. Umí dobře střídat kopy z těla na hlavu. Párkrát to pošle do těla, až to ty lidi začne s**t, pak jim to pošle na hlavu. Občas mu to vychází. Říkal, že jich má sedm [knockoutů], ale tím to končí.” Během přípravy Vémola hodně spolupracoval s Danielem Škvorem, který se pokoušel Ilice imitovat. Jedním dechem ale dodal, že v polotíze musí být vždy připraven na tvrdou ránu, že si bude krýt hlavu, to vnímá jako samozřejmost.

Vítězství na knockout by Karlose potěšilo nejvíce, sám si ale moc dobře uvědomuje, že se zápas s největší pravděpodobností bude odvíjet úplně jinak. A pokud se “Joker” dostane na zem, tam podle Vémoly nebude mít žádnou šanci. “Jestli to přijde po minutě nebo po třech, to je jedno, dojdu si pro to. Až ho hodím, tak mi nevstane, a jestli vstane do druhého kola, tak bude zatraceně unavený,” řekl a předpověděl, že do čtvrtého kola se zápas určitě nedostane.

Duel Karlos Vémola vs. Aleksandar Ilic je hlavním zápasem celého turnaje na Štvanici, který startuje v sobotu v 19:00 hodin. Galavečer je možné sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články