Promotér Ondřej Novotný vysvětlil, proč do titulového zápasu s Vémolou vybral srbského “Jokera”

Promotér Ondřej Novotný vysvětlil, proč do titulového zápasu s Vémolou vybral srbského “Jokera” Promotér Ondřej Novotný si Štvanici vyloženě užívá | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V týdnu byl představen další soupeř Karlose Vémoly, o titul polotěžké váhy nakonec opravdu zabojuje Aleksandar Ilic. Promotér Ondřej Novotný nyní odtajnil, jak se k “Jokerovi” dopracoval.

Původně se přitom počítalo s tím, že se Vémola utká s fanouškům už dobře známým Rafaelem “Kratosem” Xavierem. Novotný ve vysílání MMA letem světem poukázal na rozhovor s manažerem tohoto Brazilce, kterého zavčas upozornil, že pokud Karlos zvládne zápas s Marpem a následně návrat do polotíhy s Michalem Pasternakem, pak je na řadě Xavier v titulové bitvě na Štvanici. “Myslel jsem si, že je všechno jasné, ještě 2. 6. jsem mu to znovu psal. A najednou někteří jedou na dovolenou, Rafael se nestihne připravit a tak dále.” 

Brazilec se údajně nechal slyšet, že nestihne dát dohromady tým, protože se zápas domlouvá příliš narychlo, Novotný nicméně zdůraznil, že měl minimálně 8 týdnů, k vzájemnému duelu se navíc schylovalo mnohem déle. “Vzali si nějaké 2 dny na rozmyšlenou, nakonec to hodili do koše.”

“Přiznám se, že mě to šokovalo, protože jsem si myslel, že je to jejich životní šance. Touží se dostat do UFC, může jít proti frajerovi, který je v tuto chvíli na Fight Matrixu 48. na světě, nejvýše postavený domácí zápasník.” Promotér přiznal, že Rafaela pro tento moment budovali, o to víc byl překvapen, že nabídku odmítl. Situace kolem hlavního zápasu na téměř vyprodané Štvanici se navíc pořádně zkomplikovala. “Přiznám se, že mi to trochu vypálilo rybník, protože jsem se těšil, že to bude zápas, který chceme všichni vidět.”

Novotný následně zmínil, že by si fanoušci přáli vidět Stephana Pütze, jak už ale bylo řečeno, na něj je příliš brzy. Duel dvou terminátorů bude chtít pořádně vypromovat, navíc by se měl uskutečnit v Německu ve velké aréně. “Už jsem byl kousek od dohody s Poppeckem, který je v žebříčku, má zápasy a lidé ho znají. Už jsme se dohodli, ale on pak nedostal uvolnění z organizace, kde jde příští týden do zápasu o šampiona těžké váhy. Nebudu to komentovat, podívejte se na to, s kým jde. Nás byste za takový zápas zavraždili. Poppeck ho zabije v prvním kole.” Ve skutečnosti jde o souboj v polotěžké váze v německé organizaci Ultimate Sparta Championship, soupeřem mu bude Koray Cengiz, který se vlastní zápasovou bilancí zřejmě nikomu nechlubí - momentálně má 6 výher a 10 porážek, přičemž z posledních 10 zápasů zvítězil pouze dvakrát.

Následně se o slovo přihlásil právě Aleksandar Ilic, který se v posledním roce připravoval na pyramidu PFL. “Ukázal mi smlouvu, kterou měl na stole od PFL na tu 93, řekl, že je připravený, že je v tréninku.” Srbský “Joker” chce nastupovat především v polotěžké váze, údajně by se ale nebránil ani střední, pokud by tedy získal titul. “Ilic je obrovské jméno na evropské scéně a je to k**va nepříjemný frajer pro Karlose, který je zemař.”

Spolumajitel Oktagonu samozřejmě reagoval i na tvrzení, že Aleksandara Ilice přichystal pro Karlose jako takový dáreček, s nímž český “Terminátor” nebude mít vůbec žádný problém. “Říkají, že je to předhoz a tak dále. Jestli to chtějí říkat, tak ať to říkají mně. Karlosovi vůbec není třeba nadávat, protože ten frajer vzal všechno, co jsem mu nabídl,” prohlásil a dodal, že si zápas o titul zkrátka zaslouží. “Je to nejvýše postavený frajer, myslím, že v 93 nepotřebuje dokazovat nic, titul je uvolněný, tak proč by to nebyl zápas o titul?”

Turnaj na Štvanici se uskuteční přesně za 4 týdny, konkrétně 23. 7. od 18:00 hodin. Akci můžete sledovat také na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články